De Slochterenlaan: een bekende 'hotspot'.
De Slochterenlaan: een bekende 'hotspot'. Foto: Bob Awick

Klachten hangjeugd hebben de aandacht van jongerenwerkers

BUSSUM - Veel te hard praten, gescheur met auto's en scooters en bovenal veel rommel. Veel mensen hebben de afgelopen week last gehad van hangjeugd. De problemen hebben de volle aandacht van de Bussumse jongerenwerkers. Dat zegt jongerenwerker Lennert Bont.

door Sjoerd Stoop

De afgelopen weken trekken steeds meer mensen aan de bel vanwege overlast door hangjongeren. De jongerenwerkers erkennen de klachten: het aantal neemt elk jaar toe.

Hotspots
"Elk jaar hebben we vlak voor en vlak na de zomer een toename van het aantal klachten. Het heeft de aandacht, we proberen er wat aan te doen. Waar het kan stappen we op de jongeren af om met ze te praten en problemen op te lossen. We maken meerdere keren een rondje langs de bekende hotspots. Maar als je last hebt van hangjeugd kun je ook heel goed zelf op ze afstappen en een gesprek aangaan. Vaak snappen ze het wel. Een goed gesprek kan al veel irritatie wegnemen."

Bellen of appen
Versa roept mensen met klachten over hangjongeren op om meteen te bellen of te appen als ze er last van hebben. "We gaan dan meteen aan de slag. Alleen 's nachts vragen we eerst met de politie te bellen. Maar verder kun je gewoon bellen of appen met 06-27271887."