De tweeling is altijd in beweging.
De tweeling is altijd in beweging. Foto: Yvette de Vries

'Hopelijk weer snel in Bussum trainen'

BUSSUM - De 10-jarige tweeling Senna en Sarah van de Stap werd bekend van hun optreden in het RTL-programma 'Superkids' als slangenmeisjes. Tot deze zomer trainden ze bij Corpus Acrobatics in de voormalige cacaofabriek Bensdorp. Door de bouwplannen moeten ze nu uitwijken naar Amsterdam. Een goed alternatief in Bussum heeft hun trainer, Vincent Michels, nog niet gevonden.

door Yvette de Vries

"Het zou fijn zijn als ze weer in Bussum kunnen trainen", reageert hun moeder. "Nu komt hun trainer hen twee keer per week ophalen en dat is best wel een gedoe." De plannen voor Bensdorp waren natuurlijk bekend en er is ook gezocht naar een alternatief in Bussum. Even leek het erop dat ze bij de Zandzee een plekje hadden gevonden, maar uiteindelijk koos Corpus toch voor een tijdelijke oplossing in Amsterdam. Er zijn nog wel gesprekken met de gemeente over een plek in het nieuwe Bensdorp laat een woordvoerder van Gooise Meren weten. Voor de twee zusjes zelf is op en neer naar Amsterdam niet zo'n issue. Als ze maar lekker kunnen oefenen. Geen dag gaat voorbij zonder dat ze samen trucjes doen. Al vanaf dat ze twee jaar oud waren roepen ze al dat ze in het circus willen. D

Ook op school kan de vrolijke tweeling maar moeilijk stilzitten. Senna: "Ik val regelmatig van mijn stoel en mijn klasgenootjes noemen me Senna van der Val in plaats van Senna van der Stap", giechelt ze. "Zullen we je wat trucjes laten zien", vragen ze gretig. Daarbij hebben ze zelf wel hun voorkeur want ze zijn vooral heel lenig in onze rug en minder in hun benen. "De beenoefeningen vinden we ook niet zo leuk" vertelt Senna. Al dat trainen heeft tot nu toe, behalve veel plezier ook een aantal optredens opgeleverd. Afgelopen zomer stonden ze elke zaterdag in een show in De Efteling. De meisjes barsten van de energie. Terwijl ze druk overleggen over het trucje dat ze voor de foto willen laten zien, vertellen ze ook wat ze later willen worden. "Architect en bij het circus", roepen ze in koor. Hun moeder kijkt trots hun kant op. "Het is fijn dat ze ergens plezier in hebben en hun talent kunnen ontdekken." Tegen de tijd dat ze hun pakje voor de foto aangetrokken hebben weten ze welk trucje het wordt. "De krab", hebben ze samen besloten.