Plaats genoeg voor de schaatsbaan.
Plaats genoeg voor de schaatsbaan. Foto: Sjoerd Stoop

Schaatsbaan zo goed als zeker naar parkeerplaats Veldweg

BUSSUM - De schaatsbaan van Bussum op IJs hoopt komend najaar aan de Veldweg te staan. Dat maakt de organisatie van de schaatsbaan bekend.

De schaatsbaan had al negen jaar een vaste plek op de parkeerplaats van het gemeentehuis, maar moet daar noodgedwongen vertrekken vanwege de verbouwwerkzaamheden aldaar. Er werd van alles geprobeerd om de baan alsnog te behouden, maar na ampel beraad bleek dat onhaalbaar.

Veel plekken bekeken
De afgelopen maanden werd er gezocht naar een andere plek om de schaatsbaan te plaatsen. Er bleek maar één plek echt haalbaar: de parkeerplaats aan de Veldweg. "We hebben de afgelopen maanden vele plekken bekeken en al veel gepast en gemeten. We hebben gesproken over het Wilhelminaplantsoen, maar dat bleek echt te druk te worden met parkeren, de weekmarkt en de kerk. Daarnaast hebben we onder meer nog naar klooster Mariënburg gekeken, maar dat bleek eveneens onhaalbaar. De Veldweg bleef als beste alternatief over. Daar gaan we nu voor. De schaatsbaan past daar wat ons betreft ook echt goed", vertelt evenementenmanager Ellen Hazenberg.

Gemeente moet goedkeuren
Er wordt momenteel hard gewerkt om de komst van de schaatsbaan naar de Veldweg verder te regelen. "We verwachten dat het goedkomt, maar de gemeente moet alles ook nog goedkeuren. Het voorstel moet nog naar de gemeenteraad. Er wordt nu druk gesproken. We hopen snel meer te weten."

Er moet onder meer nog gekeken worden naar parkeren. De schaatsbaan komt straks dus op een groot aantal parkeerplaatsen te staan, waardoor de bezoekers aan het centrum dus ergens anders moeten parkeren. "Er wordt door de gemeente gekeken hoe dat opgelost kan worden. Enkele ondernemers hebben nog zorgen over het hele parkeervraagstuk. Aan de andere kant: we denken dat een schaatsbaan op deze plek ook meer bezoekers naar het centrum kan trekken. Al met al kunnen we er met z'n allen beter van worden. Als alles doorgaat kan het heel leuk worden", aldus Hazenberg.

De schaatsbaan opent komende december en staat er een hele maand.