Genieten van gratis ijs!
Genieten van gratis ijs! Foto: Bastiaan Miché

IJsje van Frank voor iedereen

BUSSUM - Ze stonden in de rij, de Bussumse jeugd voor een gratis ijsje. Frank, ijsmaker en eigenaar van Dolomiti aan de Vlietlaan, was jarig en trakteerde op 'hoe kan het ook anders' ijs

Het is een jaarlijks terugkerende traditie en zowel de jeugd van Bussum als Frank zelf kan er geen genoeg van krijgen. Twee uur lang deelde hij afgelopen maandag gratis ijs uit. "Echt heel leuk en lekker hectisch", reageert hij enthousiast. In totaal werden er 2.000 ijsjes uitgedeeld. "Sommige kinderen hebben er wel zes op", grinnikt Frank. "Leuk toch, ik vind dat helemaal niet erg. Ik zie ze achteraan in de rij weer aansluiten."

Om vier uur, toen de deuren van de ijssalon opengingen, werd Frank toegezongen door de honderden kinderen die in de rij stonden. Vooral het eerste uur was het ontzettend druk en kwamen Frank en zijn medewerkers handen tekort. De wachttijd piekte tot maar liefst 20 minuten.

Het is de derde keer dat Frank zijn verjaardag, die eigenlijk op 29 augustus valt, zo viert. "Ik wil graag wat terugdoen voor mijn klanten", legt hij uit. "Een maand van tevoren vragen de kinderen al wanneer ik mijn verjaardag vier. Het is echt het leukste verjaardagsfeest dat je maar kunt hebben."
Wie het gratis ijsje heeft gemist hoeft niet te treuren. De ijssalon is nog zeker tot eind oktober open, maar er moet dan natuurlijk wel gewoon betaald worden voor de zomerse lekkernij.