Helen vermaakt zich prima met de winkel erbij.
Helen vermaakt zich prima met de winkel erbij. Foto: Yvette de Vries

'Je moet niet blijven kleven op je stoel'

BUSSUM – Helen van Zanten van Garage Van Zanten is hier heel stellig in. "Als je als ondernemer gaat zitten afwachten dan gebeurt er niets." De garage van haar en haar broer zit al bijna 39 jaar op de Laarderweg. Sinds twee maanden hebben ze ook een kleine winkel met onderdelen aan de garage toegevoegd.

Helen: "In deze hoek zit, na de verhuizing van de Eurami, niets meer. En we merken dat er echt vraag naar is." Ruitenwisserbladen, lampjes, parkeerkaarten, zekeringen, bandenspanners, vloeistoffen, banden en een krik: alles is te koop in het 'winkeltje'. De voorraad is natuurlijk niet onuitputtelijk, maar daar hebben ze wat op gevonden. "Als we iets bestellen is het in principe twee uur later door de klant af te halen", belooft Helen.

Voor de hobbyist
De onderneemster, die zelf over een behoorlijke dosis technische kennis beschikt, heeft er ook veel schik in om achter de toonbank te staan. Ze heeft vroeger een opleiding in die richting gedaan en het voelt goed voor haar. Het zijn vooral de hobbyisten die zelf wat kleine dingen aan hun auto willen doen die regelmatig in de winkel komen.