Jan van der Moolen kan zijn eigen auto zelden nog in de straat parkeren.
Jan van der Moolen kan zijn eigen auto zelden nog in de straat parkeren.

'Wij willen hier ook vergunningparkeren'

BUSSUM - Bewoners van de Iepenlaan (tussen de Nieuwe Hilversumsweg en Gooiberglaan) willen dolgraag dat ook bij hen voor de deur vergunningparkeren wordt ingevoerd. Dan kunnen ze tenminste de auto weer voor de deur kwijt. Om hun onvrede te uiten hebben ze recent handtekeningen verzameld en ingediend. De gemeente laat weten op de hoogte te zijn van de problematiek en te werken aan een oplossing.

De problemen voor deze groep bewoners begon in mei toen het besluit was genomen om de schil voor vergunningparkeren uit te breiden. Die schoof op, verder van het centrum. De eerste gratis parkeerplekken zijn, gezien vanuit het centrum, bij deze mensen voor de deur te vinden en daar wordt dan ook veel gebruik van gemaakt. Voornamelijk door mensen die in het dorp werken en doordeweeks de hele dag hun auto daar laten staan.

Bewoner Jan van der Moolen zegt dat ze in de Iepenlaan onevenredig overlast ervaren. Ook vinden ze dat hun woongenot wordt aangetast en dat er bovendien gevaarlijke situaties ontstaan. "Vroeger was er altijd wel een plekje om te parken, maar nu niet meer. Ik sta regelmatig bij het zwembad geparkeerd. Veel mensen die hier niet wonen zetten hier de auto neer en dat gebeurt regelmatig half op de stoep en in- en uitritten worden geblokkeerd."

Van der Moolen vertelt dat het hem erg verraste hoe dit heeft kunnen gebeuren. "We hebben in november 2015 een inspraakavond gehad. Toen zouden we hier in de straat nog vergunningparkeren krijgen en was er niets aan de hand. Maar eind januari 2026 kregen we een brief dat de begrenzing was aangepast. Direct daarop hebben we een brief met handtekeningen gestuurd naar de gemeente omdat wij het er niet mee eens waren. Hier is een blok van vier straten waarvan er drie wel vergunningparkeren hebben. Een kleuter kan bedenken dat iedereen dan hier gaat staan. Dit is gewoon geen logische grens. Wat verder steekt is de redenering die wij hoorden van de ambtenaar. Deze zei dat inwoners van de Majellalaan bezwaar hadden gemaakt. Dat zou de reden zijn dat wij geen vergunningen krijgen. Dat is toch raar? Omdat bewoners van een andere straat het niet willen, zitten wij nu met dit probleem. Er is bij de gemeente geen enkele ruimte om nog in te spreken. We hebben de wijkwethouder niet gezien en dan hebben ze de mond vol van burgerparticipatie. Er zijn in de omgeving veel betere plekken te verzinnen om wel gratis parkeren in te voeren, bijvoorbeeld op het brede gedeelte van de Hilversumseweg waar alle villa's een eigen parkeerplek hebben. En wat te denken van de bezoekers van de kerk? Vele zijn slecht ter been en ook zij kunnen nergens parkeren. Wij willen eigenlijk maar één ding: dat hier ook vergunningparkeren wordt ingevoerd."

Namens de Majellakerk laat mevrouw Katerberg, voorzitter kerkenbestuur, weten dat ze de situatie heel lastig vindt. "Wij hebben in de zomer altijd minder activiteiten dus ik heb nog niet een heel goed beeld van de gevolgen. Maar dat je hier om de hoek niet meer mag staan, is niet zo handig voor ons. Gelukkig kun je hier wel parkeren op zondag als de dienst is. Kerkgangers die slecht ter been zijn kunnen verderop parkeren, gebruikmaken van een van onze drie eigen plekken of speciale parkeerkaarten kopen die wij via de gemeente konden bemachtigen. Het is wel een lastig probleem. Als ik aan kom rijden, zie ik dat er 20 lege plekken zijn in de ene straat en om de hoek staat het propvol. Als hier nog meer vergunningparkeren komt en de schil wordt uitgebreid, dan zou dat voor ons heel jammer zijn. Want dan moet je nog verder zoeken naar een gratis plek."
De gemeente laat desgevraagd weten op de hoogte te zijn van de problemen en ook te werken aan een oplossing. "Het pleidooi van de bewoners is herkend en erkend. De druk staat op de eerste straten die buiten het vergunningengebied vallen. Dat is een bekend verschijnsel. We hebben in juni een extern bureau de parkeerdruk laten onderzoeken en daaruit blijkt dat de druk groot is. Het voornemen is dan ook het gebied van parkeervergunningen uit te breiden. We moeten nog kijken hoe groot de schil gaat worden. Doel is om de prikkel weg te nemen om daar te parkeren en vervolgens naar het centrum te gaan. Het besluit is in voorbereiding. We willen eerst helder hebben welke straten wel of niet in de schil passen en we gaan de bewoners er nog bij betrekken. Het komt er dus aan, maar wanneer is nog niet duidelijk."