Muziek bij Café Goesting.
Muziek bij Café Goesting. Foto's: Bob Awick

Bussum laat zien wat het op cultureel gebied in huis heeft

Vervolg van de voorpagina.

De zondag stond in het teken van de Art Fair. De place to be was achter het gemeentehuis waar 17 kunstenaars werk van zichzelf lieten zien. Ook was er het bruggenconcert, dat zelfs vrij emotioneel werd.
Smets vertelt: "De openingsact was 'De herberg' van Danshuis Haarlem. Ze verbeeldden hoe het is als je geen verblijfplaats meer hebt. Ondertussen werden door twee bewoners van Crailo Syrische hapjes uitgedeeld. Daarna knipte wethouder Miriam van Meerten een lint door om 'de grens' door te knippen. Hiermee wilden we aangegeven dat mensen van overal zich thuis kunnen voelen in onze herberg."

Vrijwilligers
Trots is Smets op alle vrijwilligers. Hoeveel er hebben geholpen weet ze niet uit haar hoofd. "Het waren er heel veel, maar we kunnen er altijd nog veel meer gebruiken. Zeker mensen die meerdere uren achter elkaar kunnen helpen. We zijn in ieder geval heel dankbaar. Het is toch echt het feest van en voor Bussumers."
Ze vertelt: "In het bestuur komen ook nog twee vacatures vrij. Wie zin heeft om mee te denken over de organisatie van de editie van 2017 is van harte welkom."

Circus Sambal zorgde voor veel vrolijkheid.
Genieten in de zon.
Café 't Raedthuys was ook aanwezig met happen en drankjes.
Kinderen in de zweefmolen van Child Surgery, ondertussen worden ouders aangesproken door de stichting.
Nico Schimmel van de Gooische Muziekschool.
Zelf ook even creatief bezig zijn.
Kunstenaars op de Art Fair.
Scouting Arrow heeft plek voor nieuwe leden. Langskomen kan altijd.
Op vrijdag genoten honderden mensen van de openluchtbioscoop.
Bruggenconcert op zondag.