Samen tafelen in de Kapelstraat.
Samen tafelen in de Kapelstraat. Foto: Bob Awick

Genoten van Bussum Cultureel

BUSSUM - De organisatie van Bussum Cultureel kan terugkijken op een geweldige editie van het driedaagse festijn. Gezellig, relaxed, ontspannen: Mirjam Smets van de organisatie komt superlatieven tekort om het feest te beschrijven.

Met name het weer was geweldig, waardoor de bezoekers de weg naar het dorp moeiteloos wisten te vinden. De jaarlijkse openluchtfilm van Filmhuis Bussum in de tuin van de Tindalvilla trok 600 bezoekers. "Een geweldig aantal. Ze stonden allemaal al vroeg voor de deur omdat iedereen weet hoe druk het kan zijn. Iedereen kon een plekje bemachtigen en we hadden dit jaar ook extra veel stoelen geregeld. De film was heerlijk luchtig, het weer zat mee, het werd een perfecte aftrap van het feest."
Zaterdag en zondag waren er bij elkaar maar liefst 50 verschillende optredens. "Van pop en rock tot soul en klassiek. Heel gevarieerd, precies wat we voor het feest wilden. Ook nieuw was de theatertent waar we voor het eerst een samenwerking met Spant! voor waren aangegaan. Heel geslaagd was dat en zeker voor herhaling vatbaar."

Op de verenigingenmarkt stonden bijna 80 standhouders. "We hadden iedereen gevraagd meer te doen dan alleen maar een flyer uit te delen en dat werkte heel goed. Iedereen had zijn of haar best gedaan om iets creatiefs neer te zetten. Er was veel te doen. De kraampjes stonden nu niet voor de winkels, wat iets meer lucht gaf en op die plekken hadden we veel terrasjes staan. Ook de cateraars waren tevreden en deden goede zaken."

Terug van weggeweest was de Langste Eettafel in de Kapelstraat. "Ontzettend gezellig. Er zaten 180 mensen op lange banken samen te genieten van het menu dat werd verzorgd door de restaurantjes in de Kapelstraat. Ons streven is om hier volgend jaar nog veel meer mensen aan tafel te krijgen zodat de Kapelstraat van voor tot achter vol staat."

Kijk voor meer foto's van het feest op pagina 12 en 13 en op BussumsNieuws.nl