De drie initiatiefnemers: Yvette de Vries, Lisa Schonewille en Gertjan van der Net (vlnr).
De drie initiatiefnemers: Yvette de Vries, Lisa Schonewille en Gertjan van der Net (vlnr). Foto: Bob Awick

Tegenlicht Meet Up voor Bussum

BUSSUM - In ons dorp is zeker ruimte voor nog meer maatschappelijke initiatieven. Daar is Lisa Schonewille van overtuigd. Ze start deze maand samen met drie andere Bussumers met iets nieuws: Tegenlicht Meet Up Bussum.

Tegenlicht Meet Ups zijn geënt op de uitzendingen van het VPRO-programma 'Tegenlicht'. Op bijeenkomsten die lokaal worden georganiseerd, kan worden nagepraat en kunnen deelnemers hun visie geven op de thema's van recente televisie-uitzendingen van 'Tegenlicht'. Bussum volgt op steden als Rotterdam, Amersfoort, Amsterdam en Utrecht.

Lisa: "Ik ben een tijd geleden begonnen met Soupurbe en daarvoor organiseer ik al regelmatig bijeenkomsten. Dit is een mooie aanvulling." De initiatiefnemers hopen dat ze hiermee nog meer mensen inspireren om een bijdrage te leveren aan een inclusieve en duurzame gemeenschap.

Elke maand een thema
De Meet Ups worden elke laatste donderdag van de maand gehouden in het activiteitencentrum Jan Ligthart. De onderwerpen die op zo'n avond aan bod komen sluiten aan bij de thema's uit de televisie-uitzendingen van 'Tegenlicht'.

What makes you click
Voor de eerste avond, 29 september, staat het onderwerp 'What makes you click' op het programma. Over hoe je vaak ongemerkt gemanipuleerd wordt op internet. De uitzendingen van het programma zijn wekelijks te volgen op televisie en niet alle onderwerpen zullen daardoor in de Bussumse Meet Up aan bod komen. Lisa schetst een beeld van het verloop van een Meet Up-avond. "We kijken eerst samen een deel van de uitzending en laten een aantal sprekers aan het woord. Maar het is vooral de bedoeling dat 'het publiek' in gesprek met elkaar gaat. Zodat het onderwerp eigenlijk van alle kanten belicht gaat worden.
"Het is mooi als je van elkaar kunt leren", voegt één van de andere initiatiefnemers toe. "De dialoog staat centraal." Daarom is ook Yvette de Vries van Bussums- Nieuws aanwezig als moderator om de avond in goede banen te leiden.

Informatie en aanmelden
De eerste avond is op 29 september. Meer informatie en aanmelden via: www.soupurbe.nl.