SDO kon geen potten breken tegen VV Heerenveen.
SDO kon geen potten breken tegen VV Heerenveen. Foto: Johan van der Geest

Bal rolt weer voor SDO en BFC

BUSSUM - De bal rolt weer voor de voetballers van SDO en BFC. De voetballers van BFC beleefden afgelopen weekend hun vuurdoop als zaterdagelftal, SDO speelde alweer haar derde duel van het jaar.

SDO, dat tot afgelopen weekend 4 punten pakte, stelde afgelopen weekend teleur met een nederlaag. De Bussumse hoofdklasser speelde veel te nonchalant en dat werd door tegenstander VV Heerenveen met een 1-3 nederlaag bestraft.

Vooral het eerste half uur dachten de Bussumers het wel even te doen tegen VV Heerenveen, dat tot afgelopen weekend slechts twee punten had vergaard. De Bussumers speelden slecht en kregen geen enkele kans. Al vroeg was het wel raak voor de tegenstander. Na de treffer leek SDO heel even op te krabbelen en kreeg het een paar goede kansen om wat terug te doen, maar zonder resultaat.

Na de rust was het al snel gedaan voor SDO. Met twee snelle goals stond het plots 0-3 voor VV Heerenveen. Dat leek SDO pas echt wakker te schudden, maar dat was echter veel te laat. De Bussumers konden met een treffer van Maikel van Latum nog een tegentreffer produceren, maar dat was verre van voldoende.

BFC verspeelt punten
BFC voetbalde dus voor het eerst als zaterdagelftal. Voetballend startte de ploeg erg goed, maar het resultaat was een tegenvaller: BFC pakte slechts een punt tegen streekgenoot BVV '31: 2-2.

BFC begon erg sterk en was vooral aan het aanvallen. Al snel kreeg men een grote kans om op voorsprong te komen, maar deze bleef onbenut. De tegenstander kon wel scoren: een lange bal van BFC belandde voor de voeten van een aanvaller van BVV'31 en deze schoot raak. Er was protest vanwege vermeend buitenspel, maar de goal werd goedgekeurd.

BFC probeerde daarna de rug te rechten en aan te vallen, maar voetbalde vaak te gehaast. Pas halverwege de eerste helft schoot BFC raak: een goal van Jostein Ohm bracht BFC terug. Daarna zocht BFC meer en meer de aanval en was het beter. BFC kwam op voorsprong door een treffer van Dico Knevel en leek daarna door te drukken. Het kreeg echter, na een paar grote kansen en een afgekeurde treffer, toch het deksel op de neus.

Sterke start AW
Het afgelopen jaar gepromoveerde Allen Weerbaar heeft een goede start van het voetbaljaar achter de rug. De Bussumers wonnen hun eerste duel met 4-2 van ASV '65.

Dat Allen Weerbaar won had het mede te danken aan twee benutte strafschoppen. Twee keer schoot Okan Özçelik raak vanaf elf meter. Mustafa Pikaroglu en Burak Dudukcu scoorden de twee andere treffers.

Allen Weerbaar werd afgelopen jaar kampioen.