Raymond kreeg het recept en de gril van poelier Lust.
Raymond kreeg het recept en de gril van poelier Lust.

'Kip van een poelier is echt wel anders'

BUSSUM - Vegetariƫrs zullen er met een boogje omheen lopen. De kipcafetaria Dijk van 'n Kip heeft wel een paar kleine gerechten zonder kip, maar nee, vegetariƫrs zijn niet mijn doelgroep", vertelt Raymond van Dijk. Hij runt sinds 2,5 jaar het paradijs voor kipliefhebbers aan de Huizerweg.

Broodjes kip, kipshoarma, kipvleugeltjes en kiprollades had hij al en daar is nu de gegrilde kip naar het recept van poelier Lust uit Bussum bijgekomen. Zo'n twee maanden geleden kreeg hij het in handen. "Te gek", was zijn reactie op het verkrijgen van het in Bussum geroemde recept. "Lust sloot jaren geleden zijn deuren en mensen misten de kip van de poelier", aldus Van Dijk. Volgens hem is een kip van een poelier toch echt andere koek dan de kip van de slager. Of het de meest favoriete maaltijd van zijn klantenkring wordt weet hij nog niet. Dat is tot nu toe nog het broodje kip.

Overigens heeft hij geen biologische kippen. Die zijn volgens hem te duur. Van Dijk koos voor halal geslachte vrijeuitloopkippen om een zo breed mogelijke doelgroep aan te spreken. "Voor moslims en joodse mensen is dat belangrijk, Nederlanders maakt het niet zo uit."