Piepschuim is te zien in de theatertent van Spant!
Piepschuim is te zien in de theatertent van Spant! Foto: Bussum Cultureel

Bomvol programma met livemuziek, theater en dans

BUSSUM - Het driedaagse festival Bussum Cultureel komt er weer aan. Op 9, 10 en 11 september wordt een uitgebreid programma gepresenteerd voor jong en oud.

Op zaterdag staat het dorp vol verschillende podia. Een greep uit het aanbod.
Het podium op het Willheminaplantsoen heeft soul en funk van de West Coast Big Band met als speciale gast Greetje Kauffeld. De Haarlemse band Harlem Oil speelt covers met een ruig randje en de Torello's Jive Bugs brengen onvervalste rock-'n-roll.
Café Goesting in de Kapelstraat heeft ook veel muziek voor de deur zoals de swingende rap- en rockgroep Boemtack. Verder de muzikanten van The NOT Band met onvervalste popklassiekers uit de jaren 60. Charmplay speelt dansbare indiepop en Mrs. Djizz sluit de avond af met pop, soul, funk & rock.
De Bussumse dansverenigingen en koren laten het beste van zichzelf zien op het podium aan de Havenstraat. Op de Brinklaan is het podium van de Gooische Muziekschool waar de hele dag muziek is. De Gooische DJ vertelt over de fijne kneepjes van het dj-vak.
De Theatertent van Spant! staat op de Brinklaan met optredens van onder andere Piepschuim. Voor de kinderen is er een voorstelling van Majel Lustenhouwer. In de Ontmoetingsplek De Kwekerij in de Havenstraat is een uitgebreid programma met theater van Theater Draad, poëzie van Gaston Bannier en muziek van Hans Hasebos. En verderop staat de tent van Theatergroep Plan B. Op de Nieuwe Brink staat het poppentheater van Daphne Krijnen en er is overal straattoneel.
Volgende week is in deze krant een bijlage te vinden met het complete programma.