De Art Fair is op zondag 11 september.
De Art Fair is op zondag 11 september. Foto: Bussum Cultureel

Kramen, kunst en eten op Bussum Cultureel

BUSSUM - Het driedaagse festival Bussum Cultureel komt er weer aan. Op zaterdag 10 september staat door het hele dorp een culturele markt met aanbieders van kunst, brocante, handgemaakte producten, aanbieders van culturele workshops en cursussen.

De Havenstraat, Kapelstraat, de Nieuwe Brink en het Wilhelminaplantsoen staan vol met kramen. Van sieraden tot tweedehands boeken. Er zijn vele kunstenaars die hun werken tonen, aanbieders van workshops en schrijvers die hun boek promoten.
De Art Fair Gooise Meren wordt gehouden op zondag 11 september op de brug naast het gemeentehuis. Tussen 11.00 en 17.00 uur presenteren tientallen professionele kunstenaars hun werk. Daarbij zijn voor het eerst ook kunstenaars uit het azc Laren betrokken.

De Art Fair wordt om 12.00 uur geopend door Dansgroep Haarlem met 'De Herberg'. Deze dans verbeeldt de emoties van vluchtelingen die gedwongen worden grenzen over te gaan, op zoek naar een plek waar ze zich veilig en welkom voelen.
Op veler verzoek is hij weer terug: in de Kapelstraat staat voor de vierde keer de Langste Eettafel gedekt. Iedere gast aan de Langste Eettafel krijgt hetzelfde menu, vastgesteld door de koks van de restaurants. Het voorgerecht wordt verzorgd door Trev's Soep. Het hoofdgerecht wordt gekookt door Restaurant Leuk en Bistro La Cave. Het nagerecht wordt gemaakt door Restaurant 15a.

De kosten zijn 35 euro per persoon voor het 3-gangenmenu. Reserveren kan via www.bussumcultureel.nl/eettafel.