Genieten van de zomer, de zon en water.
Genieten van de zomer, de zon en water. Foto: Bob Awick

Eindelijk zomervakantie!

BUSSUM - Met opeens zomerse temperaturen is het voor alle kinderen genieten. Geen school, wel vrij en dat met heerlijke temperaturen van rond de 30 graden. Eindelijk is het zomer en eindelijk is het vakantie.

De kinderen van kinderopvang 't Mouwtje werden maandag vermaakt met een waterfestijn. Heerlijk spelen met water, glijden op de waterbaan en dat onder het mom 'Camping 't Mouwtje'.

Deze vakantie zijn ook veel kleine ondernemers er even tussenuit, dus wie in een bepaalde winkel moet zijn, kan hier maar beter op bedacht zijn.

De komende tijd zullen veel Bussumers op vakantie gaan. Populaire bestemmingen zijn dit jaar de Spaanse eilanden de Balearen en de Canarische Eilanden. Daarnaast wordt Portugal geboekt en buiten Europa gaat de Bussumer graag naar de Antillen. TUI-reisbureau vertelt dat Turkije dit jaar veel minder populair is dan vorig jaar. Ze krijgen ook veel vragen over hoe veilig het land is vanwege de recente onrust in het land. "We proberen zo goed mogelijk te adviseren, maar we weten het zelf ook niet altijd."
Bij VakantieXperts worden met name veel verre reizen geboekt. "Cuba zit in de lift omdat het land nu nog authentiek is. Verder met de camper door Amerika, Canada, Sri Lanka en Bali. Engeland en Griekenland zitten ook in de lift."