Bij De Veste in Naarden blijkt alles in orde.
Bij De Veste in Naarden blijkt alles in orde. Foto: Bob Awick

Amaris Zorggroep: 'Woon- zorgcentra hier zijn op orde'

NAARDEN/BUSSUM - Bewoners van de Bussumse en Naarder woonzorgcentra van Amaris Zorggroep hoeven geen zorgen te hebben over de kwaliteit van de geleverde zorg. Dat laat een woordvoerder van Amaris Zorggroep weten nadat vorige week bleek dat de zorggroep voorkomt op de lijst met zwakke verpleeghuizen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

De zogenoemde zwarte lijst werd onder druk van de Tweede Kamer op staatssecretaris Van Rijn naar buiten gebracht. Hierin staat dus ook de naam van Amaris Zorggroep. Een woordvoerder reageert: "Onze zorggroep is 'veroordeeld' na een bezoek aan slechts één van de woonzorgcentra van de groep, namelijk het Amersfoortse De Amerhorst. Daar werd geconstateerd dat het over het algemeen goed gaat, maar dat het ook beter kan. We hebben na dat bezoek een verbeterplan opgesteld en doorgevoerd."

'Wij waren zelf ook verrast dat we op de zwarte lijst staan'

Dat Amaris Zorggroep alsnog op de zwarte lijst staat en dat dat woonzorgcentrum nog onder toezicht staat, heeft de zorggroep dan ook verrast.

Geen bezoek
De Bussumse en Naarder woonzorgcentra doen het dus gewoon goed, zo stelt Amaris Zorggroep. "Deze woonzorgcentra hebben geen bezoek gehad van de inspectie", zo vertelt een woordvoerder.

Hij vervolgt: "We zijn als Amaris zelfs geselecteerd om deel te nemen aan het overheidsprogramma 'Waardigheid en Trots' en te werken aan Best Practice zorginstelling. Dat zegt heel veel."

Ook Nusantara komt voor
Naast Amaris Zorggroep prijkt ook de naam van Nusantara op de lijst van de inspectie. Nusantara beheert onder meer woonzorgcentrum Patria aan de Ceintuurbaan in Bussum.

Laagste categorie
Nusantara valt onder de laagste categorie. Dat is de categorie met woonzorgcentra waar eerst toezicht was, maar waar dat toezichttraject nu is afgesloten en alles weer goed gaat.