Straks geen speelplaatsje meer, maar gewoon parkeerplaatsen.
Straks geen speelplaatsje meer, maar gewoon parkeerplaatsen.

Parkeervraagstuk voor Bensdorp opgelost

BUSSUM - Er komen voldoende parkeerplaatsen rond het te bebouwen Bensdorp-terrein. Dat laat het gemeentebestuur weten aan de raad. Daarmee worden veel zorgen over het parkeren weggenomen.

door Sjoerd Stoop

Er komen al met al 220 parkeerplaatsen rond Bensdorp en volgens de gemeente zorgt dat voor een goede parkeerbalans. De helft van alle parkeerplaatsen is bestemd voor bewoners en komt onder de grond. Daarbovenop komen parkeerplekken voor bezoekers.

Wel gewoon geitjes
De gemeente moet wel, zoals eerder al bekendgemaakt, een deel van de grond van het geitenweitje naast Bensdorp afsnoepen om ook daar parkeerplaatsen te maken. Er komen daar 22 plekken.

De gemeente benadrukt dat er straks weer geitjes op het stukje grond komen grazen. Dat was een van de voornaamste wensen van de buurtbewoners rond Bensdorp. De buurt had zorgen dat het landje voor een groter deel weg moest.

Speelplaatsje weg
Het speelplaatsje achter café de Koperen Kraan moet eveneens worden opgeofferd voor enkele parkeerplaatsen voor auto's. Daar komen nog eens 22 parkeerplekken op gemeentegrond.

Dat de parkeerproblemen nu worden opgelost stemt de gemeente erg tevreden. Volgens de gemeente kan het parkeerplan nu op draagvlak van de buurt rekenen.

Gemeente: plan kan rekenen op draagvlak buurt

Er werd de afgelopen weken veel samengewerkt om alle knelpunten weg te nemen. De buurt was betrokken en heeft veel meegepraat toen de plannen gemaakt werden.