Met een paar gloednieuwe koffers vertrokken de studentes maandag naar Barcelona.
Met een paar gloednieuwe koffers vertrokken de studentes maandag naar Barcelona. Foto: Sjoerd Stoop

Bussumse studentes na veel gedoe toch naar zon

BUSSUM - Het groepje Bussumse studentes dat afgelopen week voor 2600 euro werd bedrogen door de verhuurder van een vakantieappartement, kan alsnog op vakantie. Ze vertrokken maandag naar de Spaanse zon.

door Sjoerd Stoop

Annemijn de Klerk, Cornelieke Pouwels, Jolien Gesink, Clarine Verweij, Nicky van Hunnik, Rachel Huis en Julia Peters leken hun reisje naar Barcelona te kunnen vergeten nadat de verhuurder van hun appartement er met hun geld aan de haal bleek te zijn gegaan.

De dames hebben een paar vervelende weken achter de rug. "Het kwam echt heel rauw op ons dak", vertellen de dames. "We hebben lang hard gewerkt om samen naar de zon te gaan en alles leek goed geregeld. Het stond al een paar maanden vast dat we zouden gaan, maar plots kregen we vlak voor vertrek te horen dat de verhuurder ziek was geworden. Dat leek ons geen enkel probleem, maar we kregen te horen dat het appartement geannuleerd zou worden. Het geld zouden we pas enkele weken of maanden later worden teruggestort. Toen hadden we wel door dat het foute boel was."

Van alles geprobeerd
Wat volgde was vooral 'veel gedoe' voor de studentes. "We hebben een paar drukke dagen achter de rug. We hebben van alles geprobeerd om toch weer aan ons geld te komen, maar dat bleek al snel onhaalbaar. We hebben veel telefoontjes gepleegd, per mail geprobeerd contact te leggen, maar zonder succes. We hebben ook gebeld met HomeAway, een soort overkoepelende touroperator. Daar kregen we eerst eveneens nul op het rekest. Nadat de pers er bovenop dook, kregen we te horen dat ze ons tegemoet konden komen met een bedrag van achthonderd euro voor de hele groep. Heel leuk, maar daar waren we niet echt mee geholpen. Daar konden we amper wat van doen."

De dames laten weten nog te onderzoeken of er verdere stappen genomen kunnen worden tegen de zwendelende verhuurder. Er wordt vooral gekeken of er nog meer geld teruggevraagd kan worden. "Het lijkt erop dat we naar de rest van ons geld kunnen fluiten, maar we zullen er alles aan doen om ook de rest van ons geld terug te krijgen."

'We gaan er alles aan doen om ons geld terug te krijgen'

Eerst naar de zon
Maar eerst gaan de Bussumse studentes dus lekker bakken onder de Spaanse zon. Dat ze alsnog weg kunnen, heeft het groepje erg verrast. "We vreesden even dat we dat konden vergeten, maar kunnen nu alsnog weg. We worden een beetje geholpen door een buurvrouw. Deze buurvrouw heeft zelf een appartement, net buiten Barcelona. We kunnen nu heel goedkoop naar de zon. Het wordt al met al wel een heel duur verhaal doordat we al veel schade hebben geleden, maar we gaan het nu toch samen leuk hebben. Daar gaat het om."

Leuk cadeautje
Afgelopen maandag stapten de studentes dus alsnog op het vliegtuig. En dat deden ze met een aantal spiksplinternieuwe koffers. De Bussumse kofferzaak Lojel kreeg het verhaal van de gedupeerde studentes te horen en kwam met een leuke geste. De dames mochten afgelopen woensdag allemaal een nieuwe koffer komen halen. "We hopen dat dat de pijn voor de dames een beetje verzacht", zegt Hugo Fretz van Lojel. De dames konden de geste erg waarderen. Ze konden hun koffers na het bezoekje aan de zaak meteen meenemen en gaan klaarzetten voor hun vlucht naar Spanje.