De straat was al open, nu officieel.
De straat was al open, nu officieel. Foto: Bob Awick

Feestje voor Havenstraat

BUSSUM - Het werk was al even achter de rug en je kon al over de straat heen, maar samen met de buurt hebben wethouder Marleen Sanderse en dorpsmanager Ellen van Vossen donderdag de gerenoveerde Havenstraat geopend.

Na korte toespraken werd er geproost op het afronden van de werkzaamheden. Het werk aan de Havenstraat startte afgelopen maart en heeft twee maanden geduurd. Eerst werden alle straatstenen weggehaald en enkele muurtjes gesloopt.

Vervolgens werd het gebied vlak gemaakt en herbestraat. Door de werkzaamheden wordt de Havenstraat meer een soort plaatsje met bankjes en winkeltjes. Volgens de dorpsmanager een plek om te verblijven.
De opknapbeurt van de Havenstraat moet er ook voor zorgen dat de straat beter verbonden wordt met de rest van het centrum. Van Vossen spreekt van een geslaagde opening en exercitie. "De reacties van de ondernemers zijn heel positief." Wel heeft de herinrichting gezorgd voor overlast van auto's. De paaltjes die er stonden zijn weg. Van Vossen laat weten dat er voorlopig een oplossing wordt gevonden in het plaatsen van blauwe 'fietsers zijn te gast'-bordjes. Of dat een duidelijk genoeg signaal is richting automobilisten is nog maar de vraag. Maar voorlopig probeert de gemeente het op deze manier.