Opvallend veel jonge mensen in het publiek.
Opvallend veel jonge mensen in het publiek. Foto: Bastiaan Miché

GO! Opera krijgt staande ovatie voor 'Faust'

NAARDEN - Niets dan lovende reacties van het publiek en dirigent Roy Voogd op het optreden afgelopen zaterdag van GO! Opera. Vier regionale amateurprojectkoren, waaronder een koor uit Het Gooi, vertolkten samen de Duivelse Volksopera 'FAUST'.

De ruim driehonderd bezoekers genoten in de Grote Kerk Naarden van de speciale uitvoering van deze opera van Goethes hand. De vertolking van GO! Opera is geschikt voor een breed publiek. "Een volksopera", noemt Voogd het. Zijn eerste reactie op het optreden: "Fantastisch, buitengewoon goed. Het koor is boven zichzelf uit gestegen." Volgens Voogd speelde ook het orkest een cruciale rol. "De aanwezigheid van een orkest geeft het koor vleugels, de sfeer was goed. Alles viel op zijn plek."

Openluchtvoorstelling
Volgend jaar is er gewoon weer een openluchtvoorstelling, dan met Queen Arthur, een vrolijke volksopera tijdens het tweejaarlijkse Vestival Vocaal. Dit jaar viel de openluchtvoorstelling in het water, maar gelukkig bood de Grote Kerk direct haar locatie als alternatief aan