Het speelveldje aan de Godelindedwarsstraat.
Het speelveldje aan de Godelindedwarsstraat. Foto: Jessica de Jong

Bewoners klagen steen
en been over pannaveldje

BUSSUM - Het speelveldje aan de Godelindedwarsstraat zorgt niet alleen voor speelplezier, het zorgt ook bij veel omwonenden voor frustratie. Ze zien dagelijks gevaarlijke situaties, ervaren overlast en vandalisme en zien dat er niet gehandhaafd wordt. Daarnaast voelen ze zich niet serieus genomen door gemeente en politie, zo laten ze weten.

Nu ze wat dwarser zijn gaan liggen, hebben de bewoners volgende week eindelijk een bemiddelingsgesprek onder leiding van de gemeente. De omwonenden zijn hier optimistisch over en hopen gezamenlijk iets te bereiken. Maar waarom heeft dat zo lang moeten duren?

De gemeente laat weten dat het beter was geweest als er eerder een gesprek had plaatsgevonden. "Helaas is dat niet gelukt. We vinden dat het gesprek snel plaats moet vinden. We zijn ons bewust van de overlast voor omwonenden. De signalen van overlast komen bij ons, de politie en bij de jongerenwerkers binnen."

Problemen in kaart brengen
De gemeente wil eerst goed in kaart hebben wat er speelt. "Dit doen we samen met de buurtbewoners. Indien nodig gaan we daarna apart in gesprek met de jongeren die gebruik maken van het veldje. Zodra de problemen in beeld zijn, wordt gekeken naar mogelijke oplossingen."

Een van de bewoners is Djengiz Geelen. Hij is blij dat er nu eindelijk een gesprek komt met de wijkagent, de spelende kinderen, hun ouders en de buurtbewoners. Nu de zomerse dagen er aankomen en de vakantie in zicht is, is de verwachting dat de overlast weer toe zal nemen. Men hoopt dat een gesprek wat zal oplossen, maar wat de omwonenden vooral willen is dat de invulling van het hele speelveld opnieuw bekeken wordt en wellicht opnieuw wordt ingericht.
De gemeente wil nog helemaal geen uitspraken doen over het opnieuw inrichten van het veld. "We willen eerst goed nagaan wat er aan de hand is. De buurt is overigens nauw bij de aanleg van het veld betrokken geweest. Ze konden destijds uit drie ontwerpen kiezen die getoetst waren door een werkgroep en door de gemeente zijn getest. Dit was het plan waar uiteindelijk tijdens een bewonersavond voor is gekozen."

Lees verder op pagina 3.