De Weert over haar WK-selectie: 'Elke keer ben ik als een kind zo blij.'
De Weert over haar WK-selectie: 'Elke keer ben ik als een kind zo blij.' Foto: Dirk Steffen Sports Photography

Ginger de Weert staat te trappelen om te vlammen op WK softbal

BUSSUM - Aftellen voor softbalster Ginger de Weert. Nog anderhalve week en dan start de Bussumse met het Nederlands team aan het WK softbal. Afgelopen week vertrok ze met het team naar Canada. "We staan klaar om te vlammen", zo zegt ze.

door Sjoerd Stoop

Dat De Weert tot het keurkorps van de bondscoach behoort mag normaal gesproken geen wonder heten. Ze was de afgelopen jaren steevast deel van het team en deed al aan WK's en EK's mee. Toch was ze, na een zware blessure afgelopen jaar, nu erg verrast dat ze weer mee mocht. "Het was heel erg hard werken. Als je dan toch hoort dat je mee mag van de bondscoach, geeft dat een heel lekker gevoel", vertelt De Weert. Kortom: de kroon op het werk.

Wat heb je moeten doen en laten om het WK te halen?
"Je moet hoe dan ook erg hard werken om er te staan en om je doelen te halen. Afgelopen najaar heb ik veel getraind om sterker en fitter te worden. Als je dan alsnog geblesseerd raakt, voelt dat als een grote domper. Toch heb ik daar niet te lang bij stilgestaan en ben ik meteen weer door gaan trainen voor zover dat kon. Dat alles om zo snel en fit mogelijk weer terug te komen. De afgelopen maanden heb ik vier ochtenden per week in de sportschool gestaan, waren er elke week vier trainingen met mijn club of het Nederlands team en speelde ik elk weekend twee wedstrijden. Dat alles gecombineerd met een fulltimebaan bij een bank."

Was je verrast dat je mee mocht naar het WK?
"Ik was gelukkig op tijd hersteld om te laten zien dat ik, ondanks de blessure, fit en in vorm ben om mee te gaan. Maar je moet het altijd afwachten. Het was weer een hele ontlading. Het went nooit. Elke keer ben ik als een kind zo blij."

Wat verwacht je?
"We hebben met het team het doel om de top 8 van de wereld te halen. Best een haalbaar doel, maar we moeten ook afwachten welke tegenstanders we treffen. Maar als we als een hecht team spelen en doen waar we goed in zijn, dan is alles mogelijk."

'Als we doen waar we goed in zijn, dan is alles mogelijk'

Wat weet je van de tegenstanders?
"Voorgaande jaren moest je je nog plaatsen voor het WK en nu hebben we te maken met een open inschrijving. Er doen 36 landen mee. Van de toplanden en onze concurrenten weten we best veel, hoewel teams ook veranderen. Maar er zullen ook landen meedoen die we überhaupt nog nooit hebben zien spelen. Maar we gaan uit van onze eigen kracht. We moeten elk team kunnen verslaan."

Last van zenuwen?
"Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu vooral heel veel zin heb om te laten zien wat we kunnen. De zenuwen zullen wel komen als het eerste WK-duel van start gaat."

Wat hoop je bereikt te hebben als je straks weer terug bent?
"Naast goede resultaten hoop ik als team, speelster en persoon veel te hebben geleerd."

Waar droom je nog van?
"De Olympische Spelen van Tokyo over een paar jaar. Honk- en softbal keert dan terug op het programma. De Olympische Spelen zijn hoe dan ook de ultieme droom en laat Japan nou net een heel groot honk- en softballand zijn. Dat kan niet mooier."

Het WK softbal gaat volgende week van start. Het Nederlands team volgen kan op www.surrey2016.com.