Deze spoorwegovergang moet een stuk smaller worden: er worden sporen weggehaald.
Deze spoorwegovergang moet een stuk smaller worden: er worden sporen weggehaald. Foto: Jessica de Jong

Nog twee jaar wachten

BUSSUM - Als je van de ene kant van Naarden naar de andere kant van Bussum moet kun je er donder op zeggen: dat wordt ergens halverwege wachten voor het spoor. Maar nog heel even en dan wordt alles een stuk beter: er staat een opknapbeurt voor het spoor op stapel.

Het lange wachten voor de spoorbomen en het kabaal van de vele wagons zorgt al jaren voor veel klachten van Naarders, Bussumers en andere passanten van het spoor. En nou net dat moet over twee jaar geheel aangepakt worden. "We gaan aan de slag om er voor te zorgen dat je straks korter hoeft te wachten voor de spoorbomen en we zullen het kabaal van het spoor gaan aanpakken", vat projectmanager Luuk van Hengstum het werk kort samen.

Andere knelpunten
Naast dat werk staat station Naarden-Bussum nog een metamorfose te wachten en wordt naast de Karnemelksloot wordt de bocht van het spoor flauwer gemaakt. Dat zorgt ervoor dat treinen hogere snelheden kunnen halen.
Spoorbeheerder ProRail houdt volgende week dinsdag een bewonersavond waar meer verteld wordt over alle plannen. Experts komen vanaf zes uur naar Hotel Jan Tabak om nogmaals te vertellen wat er exact allemaal op stapel staat en om vragen van belangstellenden te beantwoorden.

Lees meer over de plannen op pagina 3.