De Nieuwe Hilversumseweg, één van de straten waar het vaak fout gaat. Inzet: wethouder van Meerten ontvangt de bezwaren van de buurt.
De Nieuwe Hilversumseweg, één van de straten waar het vaak fout gaat. Inzet: wethouder van Meerten ontvangt de bezwaren van de buurt. Foto: Sjoerd Stoop

Klaar met parkeeroverlast

BUSSUM - Bewoners rond het Gewestkantoor hebben nog steeds klachten over parkeeroverlast in hun straten. Ze hopen dat de gemeente snel een systeem met parkeervergunningen doorvoert, wat de problemen op moet lossen.

door Sjoerd Stoop

De problemen komen doordat er aan enkele straten van de buurt nog zonder te betalen of zonder parkeervergunning geparkeerd kan worden. Dat zorgt ervoor dat de straten vaak helemaal vol staan. Het gaat onder meer om de Meijerkamplaan, de Gooibergstraat en de Plaggenweg, zo vertelt een van de bewoners.

De bewoners stellen het probleem al meerdere keren aangekaart te hebben, maar zonder succes. Afgelopen week maakte de gemeente bekend voor een deel van twee zelfde soort straten met dezelfde problemen een parkeerverbod door te voeren, maar volgens de buurt moet datzelfde voor de rest van de straten gaan gebeuren.

Problemen leveren naast ongemakken ook gevaar op

"Het staat nu met regelmaat echt helemaal vol met geparkeerde auto's, echt een probleem voor onze buurt. En je moet je voorstellen: het gaat om smalle straten. Dus het autoverkeer kan er dan amper doorheen, laat staan als er een vrachtwagen komt. Dat levert naast ongemakken ook nog eens gevaar op", vertelt buurtbewoner Herman Dommering namens de rest van de buurt.

De bewoners van de straten waar het fout gaat stonden volgens de Bussumer de afgelopen weken te trappelen om de bezwaren te ondertekenen. "We hebben alle buurtbewoners aangesproken en ze hebben zo'n beetje allemaal getekend. Slechts twee hebben dat niet gedaan, maar ondersteunen de bezwaren wel. Eén van hen vond ons protest nog te zwak en stelde dat het allemaal veel scherper mocht. Dat zegt wel wat over hoe de problemen leven."

De bezwaren van de buurt werden deze week overgebracht aan parkeerwethouder Miriam van Meerten. Ze vertelde de bezwaarmaker de problemen van de buurt te kennen. "We hebben al van meerdere mensen gehoord dat het stukken beter kan. We weten ook dat het komt doordat we even verderop andere maatregelen genomen hebben. Het heeft de aandacht. We hebben afgesproken dat we heel snel gaan evalueren hoe het gaat met deze parkeerknelpunten. Dat gebeurt nog voor de zomer. Als het moet, zullen we dan meer maatregelen nemen of zaken aanpassen", aldus Van Meerten.

Afbeelding