Meezingkoor SmartTease uit Bussum zingt op het hoofdpodium.
Meezingkoor SmartTease uit Bussum zingt op het hoofdpodium. Foto: Bob Awick

Deining trekt 5000
bezoekers

BUSSUM - Shantykoor Het Ruime Sop kan terugkijken op een geslaagd 3-daags festival ter ere van hun 10-jarig jubileum. De organisatie denkt dat er 5.000 bezoekers waren en kreeg veel positieve reacties. Wat Het Ruime Sop betreft was dit de eerste van nog vele edities.

De aftrap was vrijdag voor de deur van Zorba de Griek, die het 30-jarige jubileum vierde. Hier kwam 400 man samen om te genieten van Grieks eten, muziek, dansen en het gooien met borden. Het Ruime Sop presenteerde hier de nieuwe cd.
Het festival ging op zaterdag verder met de korendag. Deze dag zongen zeven koren op drie verschillende podia in het centrum. Er werd afgesloten met een grootse finale met alle koren op het Wilhelminaplantsoen.
Op zondag waren er zeven muziekverenigingen uitgenodigd om te spelen op vier podia. Onder andere G.A. Heinze uit Muiden, Muziekvendel Nardinc uit Naarden en Drum- & Showband ViJoS uit Bussum voorzagen het publiek van muzikale tonen in verschillende genres. Het muzikale weekend werd afgesloten op het Wilhelminaplantsoen, hier speelden alle Gooise Meren muziekverenigingen samen met Het Ruime Sop en werd geproost op een succesvolle eerste editie.

De Baerders uit Blaricum zongen in de Kapelstraat.
Het Hindelooper zeemanskoor.
Zondag traden diverse muziekverenigingen op.