Afbeelding
Foto: Anthèl Reijnders

De Thaise soep van Trevor

Het koken zit Trevor Klawer in de genen. Al in zijn jeugd stond hij vaak met zijn ouders en twee broers in de keuken te kokkerellen. Een beregezellige tijd met leuke herinneringen, waarin zijn passie voor koken is begonnen.

door Anthèl Reijnders

Als hij de groenten, garnalen en noedels klaarlegt om te beginnen met koken, blijkt dat hij toch nog wat is vergeten; de sereh (het citroengras). Heel zonde, want dat is dé smaakmaker van de soep. Thaise soep zonder sereh is geen optie voor Trevor, dus springt hij in de auto voor een korte rit naar zijn soepzaak in de Kapelstraat. Thuisgekomen gaat de sereh in hele stengels in de pan, nadat hij ze een beetje gekneusd heeft om de geur vrij te maken. In een mum van tijd staat de soep al te pruttelen. Trevor roert en proeft en het ruikt heerlijk naar de typische frisscherpe, citrusachtige Thaise keuken. Ondertussen legt hij uit dat het voor hem belangrijk is om gezond en E-nummervrij te eten. Hij gebruikt daarom altijd verse en vaak biologische producten. Als hij de soep in grote kommen op tafel zet, moet hij mij wel iets bekennen: "Koken is mijn lust en mijn leven, maar een gerecht mooi opdienen is niet echt mijn ding. Met soep heb je daar gelukkig weinig last van." Het geeft niet, het is verrukkelijk!

De Wereld BBQ is op 29 mei, van 15.00 tot 19.00 uur op de Groene Long van Bussum. Het recept van Trevor vindt u op www.bussumsnieuws.nl.