Grote vreugde na afloop van het duel.
Grote vreugde na afloop van het duel. Foto: Johan van der Geest

SDO zeker van nog een jaar hoofdklasse

BUSSUM - Met een eclatante zege hebben de voetballers van SDO klassebehoud zeker gesteld. De Bussumers wonnen maandag met 2-0 met het hogergeklasseerde Quick en spelen daardoor volgend jaar nog een jaar hoofdklasse.

SDO stond voor maandag voor een heldere opdracht: hetzelfde of een beter resultaat boeken dan de concurrenten. De Bussumse voetballers werden gesteund door de vele supporters die langs de kant van het veld stonden. De steun van de 'harde kern' zorgde voor veel vertrouwen. De trouwe supporters zorgden al voor een hoogtepunt toen de spelers van de teams het veld op kwamen: met veel vuurwerk werden de spelers verwelkomd.

SDO startte behoudend en zorgde er voor rust vooral voor dat het geen tegentreffers kreeg. Mede door de goed spelende achterhoede kreeg de tegenstander geen grote kansen om te scoren. Na een half uur was het voor SDO wel raak. Na een paar eerdere losse flodders kwamen de Bussumers op voorsprong toen een voorzet van Maikel van Latum door Rick van der Velden knap werd teruggelegd voor Gerrit Snijders. Laatstgenoemde verschalkte de keeper van de tegenstander zonder problemen en zorgde voor het eerste feestje onder de supporters. Na de treffer was de tegenstander veel meer aan de bal, maar echt gevaar bleef achterwege. SDO kreeg wel een paar goede kansen om de voorsprong nog voor rust te verdubbelen. Eerst schoot Ties Gerritsen op doel, daarna werd nog een kans van Gerrit Snijders door de keeper gekeerd.

Na de rust lukte het SDO om al snel een tweede treffer te maken. Een voorzet van Rick van der Velden werd door Sven Peereboom raak geschoten. De zege was daarmee zeker: de tegenstander was verslagen. SDO had daarna kansen om verder weg te lopen, maar kon geen goal meer maken. De tegenstander kreeg op het allerlaatste moment nog een grote kans, maar SDO kon zijn doel schoonhouden.

Na anderhalf uur voetballen was het groot feest voor spelers, staf en supporters van SDO. Dat SDO klassebehoud zeker wist te stellen mag knap genoemd worden. De Bussumers promoveerden een jaar geleden naar de hoofdklasse en wist klassebehoud nu zeker te stellen met overwegend dezelfde spelers als waar het de afgelopen jaren nog enkele klassen lager mee speelde. Komende zomer zal er hard gewerkt moeten worden om het nog beter te doen. Het wordt afwachten welke spelers er dan op het veld staan.

De vertrekkende aanvoerder Berry van 't Land gaat op de schouders.