Steeds meer huurappartementen worden verkocht.
Steeds meer huurappartementen worden verkocht. Foto: Sjoerd Stoop

Bewoners flat: vaker overlast

BUSSUM - Bewoners van het wooncomplex aan de kop van de Brinklaan ervaren steeds meer overlast van de vele auto's op de parkeerplaats. De bewoners zeggen dat de problemen hun woongenot aantasten en hopen dat er snel maatregelen genomen worden.

De problemen komen volgens de bewoners doordat de huurappartementen die leeg komen te staan, worden verkocht. Er wonen nu allemaal ouderen, maar de appartementen worden verkocht aan jongeren.

Buurtbewoners trekken nu aan de bel. "Er komen veel meer jongeren en deze jongeren hebben vaak één of zelfs twee auto's. Dat zorgt ervoor dat ons krappe parkeerplaatsje steeds voller komt te staan. Dat zorgt nu pas voor problemen, want de oudere bewoners hadden zelf amper auto's", zegt een van de bewoners van het appartementencomplex. "De meeste ouderen wonen er al enkele jaren, maar we horen steeds meer klachten."

Doordat de parkeerplaats vol komt te staan worden auto's ook her en der op andere plekken geparkeerd, waardoor het erf naar het gebouw vaak geblokkeerd wordt.

Straat geheel geblokkeerd
De volle parkeerplaats levert weer andere problemen op. "Het gebeurt met regelmaat dat de auto's de straat blokkeren voor de afvalophalers. De vuilniswagen moet dan noodgedwongen rechtsomkeert maken, waardoor er veel rommel ontstaat rond het gebouw. Als de vuilniswagen er al niet door kan, stel je dan eens voor hoe het gaat met de brandweer of een ambulance. We moeten er niet aan denken."

De bewoners stellen het probleem al meerdere keren te hebben aangekaart aan het adres van de verhuurder en beheerder, maar nog zonder succes.

"We hopen echt dat er wat gaat gebeuren. We hebben er absoluut geen problemen mee dat er appartementen worden verkocht en dat er veel jongere bewoners komen. Daar hebben we geen enkele overlast van, maar het heeft wel grote gevolgen voor de hele flat."

Alle aandacht
Verhuurder Dudok Wonen laat weten de problemen te kennen. Er wordt gekeken naar wat er gedaan kan worden. "De problemen spelen al een tijdje. De bewoners hebben al vaker bij ons aangeklopt. We doen er alles aan om het op te lossen, maar vooralsnog tevergeefs. We hebben onder meer met de gemeente gesproken om meer parkeerplaatsen aan te leggen, maar nog zonder succes. We gaan zelf nog enkele parkeerplaatsen aanleggen, maar zelfs dan zijn de problemen niet opgelost", aldus een woordvoerder. "Het heeft in ieder geval onze aandacht en we horen het ook graag als mensen problemen ervaren. Maar doordat er nu appartementen worden verkocht, hebben we ook te maken met de vereniging van eigenaren. We moeten dus zelf ook meer lobbyen en dat maakt het ook een stuk lastiger."

De straatjes worden te krap als er veel auto's staan.