Afbeelding
Foto: Naarden uit de Kunst

Naarden Uit De Kunst pakt twee dagen uit met Annie MG

NAARDEN - Annie MG Schmidt staat centraal op het tweedaagse festival Naarden uit de Kunst. Een vrouw met zo veel stoffelijke bewijzen van haar veelzijdigheid op het terrein van kinderboeken, films, musicals, toneelstukken en televisieseries. Het belooft een bijzonder festival te worden.

Het festival is geschikt voor jong en oud. Annie mag dan wel ogenblikkelijk gelinkt worden aan kinderen, voor volwassenen is zij decennialang ook zeker een ongekende bron van lees-, luister- en kijkplezier geweest.

Twee dagen lang wordt een programma geboden waarin alle facetten van haar meesterschap in de spotlights staan. Denk aan lezingen, workshops, livemuziek, een gedichtenwinkel. Maar ook een kinderexpositie: het resultaat van een Annie-project dat in de aanloop naar dit festival plaatsvond op de Naardense Reobothschool.

VOF de Kunst
De Grote Kerk is op zaterdag omgetoverd tot het Annie MG theater waar om 17.00 uur door VOF de Kunst het geweldige concert 'Dag Giraf' gespeeld wordt. Gratis. In diezelfde Grote Kerk is ook de vertoning van de film 'Ja zuster, Nee zuster', voorafgegaan door een vrolijke, massale sing-a-long onder leiding van cabaretier Johan Hoogeboom. Aanvang 20.30 uur. De kaartjes (5 euro) zijn, zolang de voorraad strekt, nog bij het Filmhuis en wie weet bij het 'theater' zelf te bemachtigen. Een unieke gelegenheid voor ouders om samen met hun kinderen twee dagen lang met Annie MG Schmidt aan hun trekken te komen in de Vesting Naarden.

Afbeelding