Heleen, Minet en Gerjanne werken aan de Geluksroute.
Heleen, Minet en Gerjanne werken aan de Geluksroute. Foto: Bob Awick

'De Geluksroute draait om het delen van blije momenten en geluk'

NAARDEN - De Geluksroute komt naar Naarden en wellicht ook naar Bussum, Muiden en Muiderberg. De initiatiefnemers van het Geluksteam Naarden willen 'happiness' in het weekend van 2 en 3 juli als een olievlek verspreiden. Het idee achter de Geluksroute is volgens Minet Muizelaar simpel: "Leuke mensen, initiatieven en locaties in een stad met elkaar verbinden, op een manier waar mensen energie van krijgen en blij van worden."

Geluk zit in kleine dingen, maar vooral geluk delen met andere mensen maakt gelukkig. Vanuit deze overtuiging trekt Minet Muizelaar de kar van het project, samen met haar zus Gerjanne en vriendin Heleen Pel. Op de voordeur van Minet, bewustzijns- en stiltecoach in het dagelijks leven, hangt een sticker 'don't hurry, be happy'. Ze vertelt haar verhaal met een grote glimlach in de voortuin terwijl ze geniet van de zon en een kopje koffie.
De Geluksroute is een landelijk initiatief die bestaat sinds 2012 en al 25 edities door het hele land beleefde. De route kwam bij Minet voor het eerst op haar pad vorig jaar april. Enthousiast begint ze te vertellen: "Ik las hierover op Facebook. Ik besloot zelf als gelukszoeker de route in Apeldoorn te doen. Het was zó leuk en ik werd er heel blij van. Door de hele stad waren mensen die hun passie deelden. Zo gaf iemand een inspirerende lezing over een reis die ze had gemaakt, was er een weggeefwinkel, kon je kennismaken met koken en was er een hand- en voetmassage. Ik dacht direct: hier word ik blij van, dit initiatief wil ik naar Naarden brengen."
Delen is dan ook de rode draad. Aan de Geluksroute kan iedereen belangeloos aan meedoen. "We vragen eigenlijk: waar word jij gelukkig van en wil je dat delen? Er is al zoveel dat gedreven wordt vanuit economisch belang, een initiatief als dit is zo'n mooie tegenbeweging. Geluk en blije momenten delen, mooie ontmoeten creëren, dat is waar het om gaat." Zowel particulieren als ondernemers kunnen als geluksbrengers meedoen aan de Geluksroute. "Iedereen geeft vanuit sociale overwaarde: datgene dat de betreffende persoon in overvloed heeft en graag wil delen." Maar wie zijn de gelukszoekers die de route gaan bezoeken? "Ik denk mensen zoals ik. Die ook bezig zijn met op een andere manier contact te leggen, die bewust bezig zijn met hoe zij in de wereld willen staan en een bijdrage willen leveren aan een mooier wereld."

Het Geluksteam Naarden zelf is ook nog op zoek naar versterking en er wordt gezocht naar mensen die de route willen leiden in Muiden en Bussum
Meer informatie en aanmelden kan op www.geluksroute.nu/editie/naarden.