Afbeelding

Museale martelwerktuigen

Was eigenlijk niet van plan iets over tandperikelen te schrijven. Maar nu ik al meer dan drie weken pijnlijdend door moet komen kan ik na dit stukje misschien weer relativeren.

Kort: de wortels van een afgebroken kies moesten er bij mij uit. Door de kaakchirurg. Duurde nog geen kwartier of het was klaar. Gigantisch gebeuk, maar perfecte verdoving. Doch nu, drie weken later, kan ik mijn mond nog steeds niet opendoen om normaal te eten. Heftige pijn bij het kaakgewricht.

Het een en ander begon drie weken terug met een bezoekje aan mijn tandarts, die in het gebouw praktiseert waar ook dokter Kilian werkzaam is. Ik kwam deze op de gang tegen en omdat de heer Kilian toevallig vlak bij me woont en een goede vriend is geworden, ging ik op zijn verzoek mee naar zijn praktijkruimte. Even plat: mijn bek viel open. Dokter Kilian showde mij een geheel ingerichte tandartspraktijk van rond 1920. Compleet met trafokast voor het röntgenapparaat, een heuse trapboormachine, ook een elektrische met zo'n langzaam draaiend motortje met snaaraandrijving, een fonkelnieuwe compressor, een fraaie comfortabele tandartsstoel met een gloednieuw opaline glazen presenteerblaadje voor de instrumenten. Enfin, een complete uitrusting. Waarvoor een nieuwe 'baas' gezocht wordt. Dokter Kilian gaat verkassen en wil niet dat het instrumentarium teloorgaat. Dus wilt u iets unieks? Neem contact op met de heer Kilian! Alleen voor het totaalpakket.