Afbeelding
Foto: Anthel Reijnders

De Kubba van Farah Hannah

Zij staan op de Wereld BBQ in Bussum, wat maken ze in hun eigen keuken?

door Anthèl Reijnders

BUSSUM - Farah Hannah komt uit Irak en wil ons graag haar kubba (kübah) laten proeven. Dit typische deeggerecht zette haar moeder vaak op tafel als ze met haar broers en zussen uit school kwam.

In Irak is het heel gewoon om in de middag warm te eten. De moeders eten dan vaak alleen met hun kinderen, want de meeste mannen gaan al vroeg naar hun werk en komen pas in de avond terug.

Kubba was Farahs favoriet en ze maakt het nu graag voor haar eigen gezin.

Behendig en in een rap tempo draait, vult, vouwt en plakt ze de balletjes van het kleverige deeg. Ze kan het gerecht dromen. Voor ons vergt het waarschijnlijk enige oefening, maar het resultaat is absoluut de moeite waard.

Farah varieert het gerecht door het óf in tomatensoep óf in yoghurtsoep te serveren.

Het leuke is dat ze het gerecht nog nooit ergens anders zo heeft geproefd. Nergens in het Midden-Oosten, zelfs niet in Jordanië waar ze toch drie jaar heeft gewoond. Het is bijzonder dat we haar recept nu dan, eindelijk, als een lang bewaard geheim, op hebben kunnen schrijven.

Belafia… Eet smakelijk!

De Wereld BBQ is op 29 mei, van 15.00 tot 19.00 uur op de Groene Long van Bussum. Het recept voor de kubba van Farah Hannah vindt u op onze website www.bussumsnieuws.nl.