Paviljoen Heidezicht is een publiekstrekker voor hele regio.
Paviljoen Heidezicht is een publiekstrekker voor hele regio. Foto: Yvette Geerts

Buren vinden 19.00 uur een mooie sluitingstijd

BUSSUM - Enkele buurtbewoners rond Paviljoen Heidezicht aan de Randweg reageren boos op de plannen van de speelplaats om 's avonds langer open te blijven. De omwonenden hebben hun onvrede afgelopen kenbaar gemaakt aan de gemeenteraad.

Aanleiding is het plan van Paviljoen Heidezicht om de sluitingstijd aan te passen van 19.00 naar 22.00 uur. Volgens de beheerders moet dat kunnen, des te meer omdat er de afgelopen anderhalf jaar geen klachten waren.
Enkele buurtbewoners vreesden vanaf de eerste dag al problemen en daarom besloot de gemeente Bussum vier jaar geleden om preventief de openingstijden te beperken. "Maar de afgelopen jaren hebben echt wel bewezen dat we er overlast van hebben", zegt buurtbewoner Jeroen Klaver. "Het gaat om parkeer- en verkeersoverlast, maar zeker ook om geluidsoverlast. Met dat laatste kunnen we overdag best nog wel leven, maar tot 's avonds laat zien we dat echt niet zitten. Heidezicht moet gewoon een speeltuin zijn, geen restaurant. De gemeente heeft daar zelfs afspraken over gemaakt."

Dat herinnert ook de Gooise Ouderen Partij zich nog en dus zal fractievoorzitter Jan Kwekkeboom hier vanavond (woensdag) vragen over stellen in de gemeenteraad. Hij vindt met name de redenering krom dat de de gemeente welwillend is 'omdat er de laatste anderhalf jaar geen klachten zijn geweest'. "De beperkte openingstijden zijn juist ingesteld om overlast te voorkomen. Het werkt dus. En dan wil de gemeente het weer gaan veranderen", aldus Kwekkeboom. "Er zijn beloften gedaan en die worden niet nagekomen. Dat kan echt niet."