HCAW kwam zondag net tekort.
HCAW kwam zondag net tekort. Foto: Bastiaan Miché

HCAW sterk van start

BUSSUM - Er gloort weer hoop op de heuvel van HCAW. Na een reeks goede resultaten voorafgaand aan het hoofdklassejaar waren de Bussumse honkballers afgelopen weekend meteen sterk.

HCAW won donderdag het eerste duel tegen het sterke Kinheim met 6-7, zaterdag (4-3) en zondag (1-2) kwamen de Bussumers net tekort.

Goede start
Het eerste duel was donderdag erg spannend. Het duurde lang voordat het duel tussen de twee ploegen echt losbarstte. Pas halverwege werden de eerste punten gescoord. HCAW kwam op achterstand te staan, maar rechtte vervolgens de rug en kwam knap terug.

Daarmee bewees de ploeg meteen er anders voor te staan dan eerdere jaren: als HCAW de afgelopen jaren op achterstand kwam, verloor het doorgaans. Nu bleven ze gefocust en konden vervolgens weglopen. Het werd nog even spannend toen de tegenstanders alsnog terug leken te komen, maar HCAW kon de voorsprong vasthouden.

Aan elkaar gewaagd
De dagen daarna was eveneens goed te merken dat HCAW en het sterke Kinheim veel meer aan elkaar gewaagd waren dan de afgelopen jaren. Zaterdag bleef het lang spannend. Na zes slagbeurten over en weer stond er 3-3 op het scorebord. Dat bleef ook lang zo. Pas op het allerlaatste moment werd HCAW toch nog verslagen. Een dag later gebeurde ongeveer hetzelfde. De toeschouwers langs het Bussumse veld kregen een spannende pot honkbal voorgeschoteld, maar net als zaterdag kwam HCAW net tekort om de tegenstander te verslaan.

Goed te merken dat HCAW een paar stappen heeft gemaakt

HCAW staat na het eerste weekend op plaats vijf van het klassement. Daarmee staat het, voor wat het nu na een weekend al te betekenen heeft, twee punten boven de laatste plaats en vier punten achter de koploper. Het gros van de andere teams heeft echter evenveel punten als de Bussumers. Vanaf morgen (donderdag) speelt HCAW tegen de koploper na het eerste weekend: het Utrechtse UVV. Morgen en zaterdag komt UVV naar Bussum, zondag gaat HCAW naar Utrecht.


Honderden kleuters aan
de slag met korfbal

BUSSUM - Vele kleuters hebben afgelopen woensdag gekorfbald op de velden van DOC. De Bussumse club verwelkomde 500 jonge sporters voor een 'gigakangoeroedag'.

De jonge kinderen konden allerlei spelletjes doen en op een leuke manier kennismaken met de sport en de vereniging. Ze leerden stap voor stap hoe de korfbalsport werkt. Het was een geslaagde dag voor de scholen en de korfbalclub.
Er deden vijf scholen mee uit Bussum, de Hilversumse Meent en Naarden.

Afbeelding