Bas Veerman (l) en Frederik Boer delen samen een passie.
Bas Veerman (l) en Frederik Boer delen samen een passie. Foto: Yvette de Vries

FullMobility: alle hulpmiddelen voor ouderen

BUSSUM - Een rollator kopen, proefliggen in een seniorenbed of advies over een hometrainer nodig? Bas Veerman van FullMobility vertelt enthousiast over wat hij allemaal onder één dak heeft gebracht in zijn nieuwe winkel aan de Vlietlaan 54.

Zelf spreekt hij liever van een concept, waarbij het niet gaat om de producten in de 350 vierkante meter tellende showroom, maar veel meer om het vinden van een passende oplossing voor zijn klanten. Hij geeft een voorbeeld: "Iemand die vraagt om een rugsteun om uit bed te komen is misschien beter geholpen met een beugel." Ze gaan in gesprek met de klant en vaak wordt daar ook de 'in house' ergotherapeut bij betrokken. Zo kunnen ze ook vanuit de medische kant naar een vraag kijken en een maatwerkoplossing bieden. Naast de oudere zelf bestaat zijn klantenkring ook uit zorginstellingen (inclusief ziekenhuizen) en de Thuiszorg en is er via Wijzer ook een samenwerking met de gemeente Gooise Meren.

Veerman verhuisde onlangs van de Landstraat naar dit nieuwe pand, waar alles op het gebied van hulpmiddelen voor ouderen te vinden is. Het bood hem de kans zijn aanbod uit te breiden. Zoals met de 'badkamer in één dag'. Dit is een aangepaste douchevoorziening waardoor ouderen ook in hun eigen huis weer veilig kunnen douchen.

Service staat voorop
Van een eenvoudige brace voor polsblessures tot een scootmobiel waarmee je dagtochtjes naar bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht kunt maken: alles is bijeengebracht in de showroom. En hebben ze iets niet, dan gaat de jonge ondernemer op zoek. Samen met zijn medewerkers en partners, zoals de Seniorenbeddenwinkel, staat hij zeven dagen per week, 24 uur per dag klaar voor zijn klanten. Zonder uitzondering wordt ook van iedere medewerker verwacht dat hij of zij 'meewerkt'. Letterlijk en figuurlijk. "Ik geloof niet in hokjesdenken. Als een adviseur in Weesp moet zijn om een rolstoel aan te meten dan kan hij ook meteen bij een mevrouw drie huizen verderop een uitleenvoorziening zoals bijvoorbeeld een douchestoel afleveren." Volgens hem is dat het geheim van een goed concept waar ook dienstverlening en service aan klanten boven aan het lijstje staan. Alle medewerkers hebben bovendien een achtergrond in de zorgverlening. "De zorg is complex", licht Veerman toe. "Mensen weten vaak niet eens meer waar ze voor een hulpmiddel terechtkunnen, maar ook niet wat er allemaal mogelijk is." Bij FullMobility krijg je uitleg en advies, en zie je wat er allemaal mogelijk is. Niet alles wat er staat kun je overigens via FullMobility aanschaffen. Sommige hulpmiddelen, zoals de indrukwekkende plafondlift, staan er ter demonstratie. Veerman: "Wij laten zien wat er allemaal is."

Seniorenbedden
Een deel van de winkel is ingeruimd voor de Seniorenbeddenwinkel, die wordt gerund door eigenaar Frederik Boer. De twee concepten sluiten prima op elkaar aan, laten de heren weten. En ook bij Boer staat service voorop. Met producent Brouwers Bedding ontwikkelde hij een boxspringsysteem waarin alle functies, van uitrijdbaar tot elektrisch verstelbaar, verpakt zitten. Boer: "We leveren de bedden binnen vijf werkdagen en monteren ze op locatie. Indien gewenst voeren we het oude bed af. Bovendien mogen onze klanten 30 dagen proefslapen."

Morgen (donderdag) is de officiële opening van het nieuwe pand. Dat wordt ook voor klanten uitgebreid gevierd met onder andere een leuke actie.