De spoorbrug wordt volgende maand op zijn plek gelegd.
De spoorbrug wordt volgende maand op zijn plek gelegd. Foto: André Verheul

Gemeente probeert overlast werk spoorbrug te beperken

GOOISE MEREN - De gemeente gaat waar dat kan proberen de verkeersoverlast door het werk aan de spoorbrug over de snelweg te beperken. Dat verzekert wethouder Boland na vragen van de VVD.

De VVD heeft zorgen over het werk aan de snelwegen rond Gooise Meren. "Afgelopen maand werd de snelweg A6 afgesloten. Dat zorgde voor veel overlast en verkeersopstoppingen", betoogde VVD'er Mark Marshall. Volgens hem moet en kan dat beter.

De spoorbrug wordt volgende maand over de snelweg geplaatst en dat gaat weer voor verkeersproblemen zorgen. De snelweg moet vanwege dat werk meer dan een halve dag worden afgesloten. Het gaat om vrijdag 6 mei vanaf 20.00 uur tot zaterdag 7 mei 12.00 uur.

Het werk aan en rond de spoorbrug zal er hoe dan ook voor zorgen dat er extra verkeer door alle kernen van de gemeente komt. "Maar we gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat er geen grote verkeersproblemen ontstaan. We voeren veel overleg met alle betrokkenen en ze weten van onze zorgen."

Verkeersmaatregelen zullen goed worden aangegeven

"Alle verkeersmaatregelen zullen straks extra goed worden aangegeven, dat zal veel problemen moeten voorkomen", zo zegt wethouder Boland. "We zullen alle zorgen aankaarten."

Verkeersdrukte
Welke maatregelen er ook worden genomen, het werk aan de spoorbrug en de afgesloten snelweg zal hoe dan ook extra verkeersdrukte opleveren in de hele gemeente, zegt de wethouder. "We moeten even door de zure appel heen."