Het noodgebouw aan de Slochterenlaan, was voor een paar jaar bedoeld, het werden er ruim vijftien.
Het noodgebouw aan de Slochterenlaan, was voor een paar jaar bedoeld, het werden er ruim vijftien. Foto: Yvette de Vries

Emmaschool rekent op verhuizing in zomer 2017

BUSSUM - De aanbesteding gaat volgende week de deur uit en in september gaat de verbouwing van De Opmaat, als nieuwe locatie van de Emmaschool, dan eindelijk van start. De Raad van State gaf in februari groen licht om in ieder geval verder te gaan met de plannen. Een definitieve uitspraak van de Raad van State op de bezwaren van de omwonenden kan nog roet in het eten gooien.

Wanneer die uitspraak er komt is nog niet bekend. Maar Inger Bonhof, directeur van de Emmaschool, heeft er alle vertrouwen in dat alle 431 leerlingen het schooljaar 2017/2018 tegelijk kunnen starten op de nieuwe locatie aan de Graaf Florislaan. Omdat de locatie aan de Slochterenlaan in zeer slechte staat verkeren had de school bij de gemeente nog aangedrongen op een tussenoplossing in de vorm van een tijdelijke andere locatie. Dat bleek niet mogelijk. De Emmaschool ontkomt er dan ook niet aan om de nog noodzakelijke reparaties aan vloeren en elektra uit te voeren. Geld hiervoor komt van Stichting Talent Primair, waar de school onder valt, en van haar eigen budget. Bonhof: "Enerzijds voelt het als kapitaalvernietiging, maar de reparaties die we doen zijn echt noodzakelijk." Andere investeringen die onlangs zijn gedaan, zoals een nieuw speeltoestel, verhuizen mee.
Als de plannen voor de verbouwing definitief goedgekeurd worden is er ook nog het verkeersplan. De directeur laat weten dat er verschillende overlegmomenten zijn geweest tussen de partijen en dat zij op dat vlak voor een groot deel op één lijn zitten. "We willen allemaal dat iedereen veilig kan fietsen, lopen, rijden en buiten spelen."