SDO-speler Dino van Essen kreeg op het laatste moment een mega-kans.
SDO-speler Dino van Essen kreeg op het laatste moment een mega-kans. Foto: Johan van der Geest

Sterker SDO vergeet toe te slaan

BUSSUM - Voetballend was het elftal sterker, maar de voetballers van SDO hebben afgelopen weekend geen zege kunnen boeken tegen het wat hoger geklasseerde De Meern. De Bussumers kregen enkele kansen, maar stapten met 0-0 van het veld, een punt waar de Bussumse hoofdklasser geen stap verder mee komt.

Voor de rust kende het duel amper hoogtepunten. SDO startte aftastend en zag dat De Meern sterker was, maar halverwege de eerste helft waren de teams alweer even sterk. Er waren wat kansjes over en weer, maar die werden niet benut.

Na de rust zette SDO wat aan en voerde de boventoon. De Bussumers kregen een paar goede kansen om op een terechte voorsprong te komen, maar het ontbrak de ploeg aan daadkracht. De allergrootste kans kwam op het allerlaatste moment van SDO-speler Dino van Essen. De geblesseerde Bussumer kwam alleen voor het doel, maar schoot de bal over. Daardoor moest SDO genoegen nemen met een punt.

SDO staat na afgelopen weekend nog steeds op een elfde plaats. De Bussumers hadden het geluk dat de concurrenten onderaan het klassement eveneens punten verspeelden. De voorsprong op de twaalfde plaats bedraagt voor SDO daardoor nu 3 punten.

De Bussumse hoofdklasser heeft na afgelopen weekend nog 5 duels te gaan: 3 tegen de sterkere ploegen van het klassement, de rest tegen de concurrenten. Komend weekend treft SDO het als zesde geklasseerde ADO'20, een week later wacht concurrent Nieuwerkerk. SDO speelt verder nog tegen concurrent SV Nieuw Utrecht, De Dijk en Quick. Voor de laatste twee teams staan de play-offs nog op het spel.

Voetbalsters ten onder
Lang speelden de voetbalsters van SDO afgelopen weekend sterk tegen Velsen, de nummer twee van het klassement. Er werd geknokt voor de punten, maar SDO verloor met 2-1 en stond alsnog met lege handen. Een zure nederlaag op jacht naar klassebehoud.

Voetbalsters lang sterk, maar toch ten onder tegen Velsen

Het lukte SDO lang goed om Velsen-topscoorder Rona Mostert af te stoppen, maar het verzet bleek na een half uur toch gebroken. Mostert zette haar ploeg met een harde knal op voorsprong. Vlak daarna werd het zelfs 2-0 voor Velsen.

Voor SDO krulde Susanne Veldhuisen nog een corner rechtstreeks achter de keepster van de tegenstander. SDO probeerde daarna nog een tweede treffer te forceren, maar kon geen goal meer maken en verloor.