Allen Weerbaar werd maandag kampioen en verloor nog geen enkel duel.
Allen Weerbaar werd maandag kampioen en verloor nog geen enkel duel. Foto: Allen Weerbaar

Feest voor Allen Weerbaar

BUSSUM - Het zat er al een paar weken aan te komen, maar afgelopen weekend was het eindelijk zover: de voetballers van Allen Weerbaar hebben het kampioenschap zekergesteld. De Bussumers wonnen zaterdag eerst van DSO/Ultrajectum (1-5) en konden vervolgens maandag de laatste punten pakken door DWSM (2-1) te verslaan. Met nog zeker een maand te gaan heeft de Bussumse club een onoverbrugbare voorsprong op de naaste belagers.

door Sjoerd Stoop

Zaterdag had Allen Weerbaar geen enkel probleem met de tegenstander. De Bussumers speelden slechts een deel van het eerder gestaakte duel tegen DSO/Ultrajectum. Allen Weerbaar speelde tegen slechts negen man en kon zonder veel problemen weglopen. Door doelpunten van Mustafa Kavas (2x), Tarik Divarci (2x) en Gokhan Baloglu boekte Allen Weerbaar een afgetekende zege.

Meer zenuwen
Maandag had Allen Weerbaar tegen het veel lager geklasseerde DWSM meer last van 'kampioenszenuwen'. De voetballers voelden, mede door de vele toeschouwers langs de kant, veel druk. Desondanks stond Allen Weerbaar al snel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Mustafa Kavas en Murrat Özay. Daarna leken de Bussumers het wel te geloven en gaf de ploeg te veel weg. DWSM kon een tegentreffer maken, maar Allen Weerbaar speelde goed genoeg om de voorsprong vast te houden en daarmee het kampioenschap zeker te stellen.
Erg trots
Na afloop stapte Allen Weerbaar vol vreugde en trots van het veld. "We hebben het gewoon gedaan", lachte teammanager Hasan Cecen na afloop. "De jongens hebben het hele jaar hard geknokt om zover te komen en hebben echt heel goed gevoetbald." De Bussumse voetbalclub moet nog heel even wachten op het echte feest. Allen Weerbaar heeft nog 4 duels te gaan, het feestje staat gepland voor na het laatste duel. "We hopen dat we dan alle duels gewonnen hebben. Dan hebben we echt iets knaps gepresteerd."

Allen Weerbaar promoveert door het kampioenschap naar de vierde klasse. "En dat moeten we zeker aankunnen", beseft Cecen. "We kunnen weer met de beste ploegen meedoen. Dat hebben oefenduels tegen enkele sterke tegenstanders afgelopen jaar wel bewezen. Daarnaast zullen er komend jaar een paar goede spelers ons versterken."

Veel toeschouwers langs het veld.