Leerlingen van de Gooilandschool zijn trots op het resultaat.
Leerlingen van de Gooilandschool zijn trots op het resultaat. Foto: Sjoerd Stoop

Wandelen voor water brengt 7500 euro op voor Rwanda

BUSSUM - Maar liefst 7500 euro is vorige week opgehaald bij de wandelactie Wandelen voor Water op de heide in Bussum. Het ging om 170 basisschoolleerlingen van de Gooilandschool uit Bussum en het Florencius uit Laren die voor het goede doel de wandeling ondernamen.

De kinderen haalden 5.000 euro op en de Stichting Wilde Ganzen heeft het bedrag aangevuld met 2500 euro. In totaal is hierdoor 7500 euro beschikbaar voor 335 mensen in Noord-West Rwanda die voortaan schoon en veilig water krijgen. Organisator Rotary Bussum laat weten: "De leeftijdsgenoten van 'onze' kinderen kunnen nu voortaan naar school gaan in plaats van dat ze dagelijks water moeten halen voor hun familie."
De groep wandelde een tocht van ongeveer anderhalf uur met een rugzak op hun rug gevuld met zes liter water. Dat gebeurde om te ervaren hoe kinderen uit ontwikkelingslanden elke dag leven als ze water moeten halen voor hun familie. De wandeltocht was een sponsorloop. Met het geld wordt geholpen aan een waterleiding en kranen voor de bewoners van de arme Rwandese plaats Gikombe-Bisizi.