De dames van Denim Plus.
De dames van Denim Plus. Foto: Bob Awick

Denim Plus: ongedwongen, professioneel en gezellig

BUSSUM - Mannen die dit voorjaar een beetje goed voor de dag willen komen kiezen voor een hele stoere jeans, een mooi overhemd en eventueel een blazer. "Echt een mooi overhemd dan, maar zeker niet met korte mouwen. Dat is een no go. Je hoort je mouwen gewoon losjes op te rollen. Een beetje Italiaans", laat Laurens Leeuwis, eigenaar van Denim Plus weten. De winkel is vijf jaar geleden gestart en is nu al niet meer weg te denken uit het centrum van Bussum.

Samen met zijn partner Cindy runt Leeuwis de modezaak aan de Nassaulaan. Beiden hebben jarenlange ervaring in de branche. Laurens werkte drie jaar bij Diesel als marketingmanager en acht jaar bij een Nederlands kledingbedrijf als international retail franchisemanager. Cindy heeft voor America Today nieuwe winkels opgezet en begeleid: een stevig team met veel ervaring dus.

De verschuiving die ze hebben gezien is dat kledingkeuze en -stijl niet gebonden is aan leeftijd, maar meer aan je mindset. Met andere woorden: hoe voel je je en waar voel jij je prettig in. "En", voegt Leeuwis nog toe: "De jeans voor mannen en vrouwen zijn meer slim fit, de stoffen zijn veel comfortabeler en hebben meer stretch. Je hebt minder vaste trends dan toen, er kan echt heel veel op dit moment en dat maakt het ook zo leuk nu."

Keuze voor pand
Zij spelen daarop in door de merken en stijlen zo te combineren dat een brede groep zich er in kan vinden. De keuze voor Bussum en het karakteristieke pand was heel bewust. Leeuwis: "Wat er ook met het centrum van Bussum gebeurt, het zal altijd om ons heen schuiven en niet van ons af. Dit pand bood ons ook de mogelijkheid door de grootte en de twee verdiepingen om het concept neer te zetten zoals we in ons hoofd hadden. We wilden graag een statement maken." Onderdeel daarvan is een groot aanbod van Nederlandse merken. Ook grote namen als Scotch en kleinere merken die volgens Leeuwis een eigen, mooi verhaal hebben, hangen in de rekken. "Lois, Pig&Hen en POM zijn misschien minder bekend, maar wel superleuk om mee te werken en ze hebben ieder een eigen mooi verhaal", vertelt een enthousiaste Leeuwis.

Stylingtip
Als vrouw kun je dit voorjaar en zomer echt niet zonder een wit bloesje. Een echte must, volgens Leeuwis. Gecombineerd met een stoere flared jeans, die helemaal terug is van weggeweest en als het wat warmer wordt mogen ook de dames de mouwtjes van de bloes oprollen. En wil je het helemaal af maken dan kies je voor een sleehak, klein tasje erbij en een stel goede sieraden. "Een echte no go is er niet, het ligt er vooral aan hoe je het combineert. Alleen een witte legging, dat kan nooit", aldus de modebewuste eigenaar.

Team
Wat ze willen neerzetten met de winkel is gelukt. Een fijn team om mee te werken en een collectie met de juiste mix. De klant voelt die fijne sfeer direct en dat vindt hij belangrijk. "Ongedwongen, professioneel en oprecht gezellig. Ik ben daar echt trots op." Over de merken die ze momenteel voeren is hij net zo enthousiast. "Een juiste mix, mooie merken, fijne materialen en een goede prijsopbouw: je kunt echt mixen en matchen op alle vlakken", is zijn conclusie.

Nieuwe webshop
Op dit moment richten ze zich op de winkel in Bussum en de webshop, die deze maand vernieuwd wordt. De winkel is te vinden aan de Nassaulaan 2.