Voetballen? Niet op het vertrouwde speelveldje aan de Laarderweg / Randweg.
Voetballen? Niet op het vertrouwde speelveldje aan de Laarderweg / Randweg. Foto: Bob Awick

'Voetballen is hier niet meer mogelijk'

BUSSUM - Het werk is klaar, maar gespeeld kan er nog niet worden. Want hoewel het veldje aan de rand van de Laarderweg / Randweg weer vrij toegankelijk is, blijven de voetballertjes weg. Buurtbewoner Norbert Reintjens wil dat de gemeente snel in actie komt om de kuilen aan te pakken en de puinresten en stenen op te ruimen.

Het veld werd de afgelopen tijd gebruikt door de aannemer vanwege werkzaamheden aan de Westereng. Nu de straten weer netjes zijn en de werklui hun spullen hebben meegenomen, is het veldje weer toegankelijk.
"De speelweide is niet bepaald teruggegeven in de staat waar het zich vóór de komst van de aannemers in bevond. Voetballen hier is, door het grote risico op blessures, nu niet meer mogelijk. Kinderen die uitwijken naar het naastgelegen veldje bij de speeltuin, formeel géén speelweide, worden streng toegesproken door de omwonenden en zelfs weggejaagd. Tolerantie en begrip zijn, helaas, ver te zoeken. Gelukkig heeft wethouder Gerben Struik toegezegd dat er spoedig actie zal worden ondernomen."