Afbeelding
Foto: Bob Awick

Rabobank houdt avond voor vrijwilligers

BUSSUM - De Rabobank houdt volgende maand een avond voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties van de regio. Alle 'Helden om de Hoek', zoals de bank ze noemt, mogen op maandagavond 11 april naar een speciaal evenement in theater Spant!

De Rabobank bedankt met het evenement de vrijwilligers voor hun belangeloze werk. "Zij zien zelf hun inzet vaak als iets gewoons en staan niet graag in de schijnwerpers, terwijl hun werk heel belangrijk is", laat de bank weten. De bank zet ze dan ook in het zonnetje. Op de feestelijke avond komt onder meer Karin Bloemen optreden.

Extra cheques
Naast de optredens kunnen de vrijwilligers en de vrijwilligersorganisaties aanspraak maken op een speciale donatie uit het Coƶperatiefonds van de Rabobank Gooi en Vechtstreek. Tijdens het evenement op 11 april reikt de Rabobank aan vijf organisaties een cheque van 2000 euro uit.

Aanmelden voor de avond kan tot 4 april op www.rabobankgvsleden.nl/helden-om-de-hoek/inschrijven.


Emmaschool aan de slag voor goed doel

BUSSUM - Twee groepen van de Emmaschool hebben donderdag geholpen met het verzamelen van spullen voor het goede doel. De school bracht een bezoek aan Elk Gooisch Matras Komt Van Pas, dat statushouders helpt.

De school bracht zelf meerdere spullen mee, waarna de twee groepen de spullen zelf verzamelden en sorteerden. "Ze hebben veel geleerd en vonden het ook erg leuk om te doen", vertelt juf Muriƫl Zantinge.

Een ander helpen
De Emmaschool gaf vanwege het project Emma geeft door de afgelopen week al lessen over 'een ander helpen'. Enkele groepen bezochten onder meer woonzorgcentrum Naarderheem en de brandweerkazerne, andere groepen gingen de straat op om zwerfafval te verzamelen.