De nieuwe Astra Sport Tourer zit vol hoogwaardige snufjes.
De nieuwe Astra Sport Tourer zit vol hoogwaardige snufjes.

Astra Sports Tourer zeer geavanceerd

De nieuwe Opel Astra Sports Tourer staat vanaf komende maand bij de dealers. Opel heeft al meer dan 130.000 orders voor de enkele maanden geleden geïntroduceerde nieuwe vijfdeurs Astra en de Astra Sports Tourer ontvangen. De afgelopen jaren is deze modelversie goed geweest voor 30 procent van de totale Astra-verkopen in Europa.

De Astra Sports Tourer is voorzien van dezelfde trendsettende kenmerken als zijn vijfdeurs evenknie. Hij is gebaseerd op een geheel nieuwe ultralichte voertuigarchitectuur, waarmee de nieuwkomer tot wel 190 kilogram lichter is dan zijn voorganger. Doordat ook de nieuwe Sports Tourer uitsluitend door de nieuwste generatie motoren wordt aangedreven, is hij vlotter en levendiger en biedt hij meer rijplezier. Tegelijk is hij zuiniger. De buitenafmetingen zijn gelijk aan die van zijn voorganger, maar toch is de nieuwe Astra Sports Tourer beduidend ruimer. Inzittenden hebben achterin zowel meer hoofd- als beenruimte.

Aan boord zijn allerlei geavanceerde veiligheids- en assistentiesystemen en andere voorzieningen aanwezig die normaliter zijn voorbehouden aan auto's in hogere segmenten. Het uiterlijk springt in het oog dankzij de elegante, atletische vormgeving. Het aerodynamische design zorgt voor een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,272 CW en daarmee is de Astra Sports Tourer net zo gestroomlijnd als de vijfdeursversie.