Karnemelksloot.
Karnemelksloot. Foto: Gerard Buhr

Overlast water naar Karnemelksloot

Uitgerekend bij het begin van het broedseizoen weer grootschalige kap. In zeer natuurrijk gebied. Gevolgd door fikse graafwerkzaamheden. Kon dat niet ergens na de zomer?

Op de foto zien we de Karnemelksloot met de werkzaamheden erachter. Wég met al die bomen, maak ruimte voor de waterafvoerbuizen! Ik haast me te zeggen dat het op zich een goede oplossing is voor de jaarlijks terugkerende waterellende in de omgeving van de Groot Hertoginnelaan. Zelfs vaak op de landelijke televisie geweest. De hemelwaterafvoeren kunnen daar na hoosbuien het vocht echt niet aan, met de bekende gevolgen: verkeer omgeleid, kelders vol en tuinen zompig. Dus dat er een afvoer komt van deze onderwaterwereld naar de Karnemelksloot is begrijpelijk. Gaat echter gepaard met grote, nogal vernielende werkzaamheden, dus om de natuur te sparen zou het wenselijk geweest zijn dat na het voorjaarsseizoen te doen.
Maar goed, men is begonnen en we zullen wel zien wat er gaat gebeuren. Pal tegen de Karnemelksloot aan ligt de kaai die helemaal doorloopt tot aan het gemaal bij de Erfgooiersbrug. Het gedeelte dat we zien is door de heer Bakker gepacht om er zijn schapen te laten grazen. Groot was dus zijn terechte verontwaardiging toen hij afgelopen week plotseling zag dat de afrastering verdwenen was en dat er al begonnen was met houtkap. Hij had van niemand iets gehoord en ook niemand gezien. De schapen hadden zomaar weg kunnen lopen naar de aanliggende hockeyvelden of verder Bussum in. Getuigt niet van moderne communicatie!