Ruth Jacott in een bomvolle zaal.
Ruth Jacott in een bomvolle zaal. Foto: Bastiaan Miché

Tot de laatste minuut genieten
van Goois Jazzfestival in Spant!

BUSSUM - Het was tot in de late uurtjes nog lekker druk op het Goois Jazz Festival. De laatste jazzliefhebbers, zo'n 1000 man, verlieten rond half twee in de nacht theater Spant! Daarmee is de 33e editie van het Festival zeer geslaagd volgens de organisatie.

Een goede zet noemt Rick van der Eijk het om een van de hoofdacts, een optreden van Peter Beets met Fay Claassen, te verplaatsen naar het hoofdpodium in de grote zaal. Daardoor bleven er meer bezoekers tot het einde van het festival. Zelf verliet Van der Eijk als een van de organisatoren het pand pas om half vier.

Met zo'n 1800 bezoekers was het aantal weer terug op het oude niveau. Vorig jaar kende het festival een lichte dip in het aantal bezoekers. De verwachting is dat de opbrengst dit jaar dan ook wel hoger uitkomt dan de kleine € 20.000 van vorig jaar.

De exacte opbrengst die komt uit kaartverkoop, een fundraisingdiner, een loterij en een veiling wordt over een week of drie bekendgemaakt. Dan zijn ook alle kosten, zoals catering en huur van Spant!, bekend en kan er een rekensommetje gemaakt worden. De uitkomst is hoe dan ook positief, laat de organisatie weten.

Goede doel
Elk jaar kiest de organisatie van het festival, Kiwanis Naarden, een aantal goede doelen waar de opbrengst naartoe gaat. Als hoofddoel is dit jaar gekozen voor Only Friends in Amsterdam, een sportclub waar kinderen en jongeren met een beperking kunnen sporten. Vorig jaar ontving KiKa een cheque van € 15.000.

Het populaire Gare du Nord.
Een dansje wagen.
Peter Beets en Fay Claassen spelen de sterren van de hemel.