Locatie van de in te richten passantenhaven bij Naarden-Vesting.
Locatie van de in te richten passantenhaven bij Naarden-Vesting.

Veel meedenkers over passantenhaven

Ruim honderd inwoners dachten op 11 februari tijdens een werkbijeenkomst mee over de inrichting van een passentenhaven bij Naarden-Vesting. Hieronder belichten we de tussenstand van het participatietraject.

Op basis van de op 11 februari ingebrachte ideeën worden meerdere scenario's uitgewerkt. Die worden besproken in een volgende werkbijeenkomst. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat die al in maart zou plaatsvinden maar dat gaat niet lukken. De bijeenkomst van 11 februari leverde namelijk veel meer ideeën op dan waarop de gemeente had gerekend. De nieuwe datum van de vervolgbijeenkomst is op dit moment nog niet bekend.

Voor de gemeente staat voorop dat de zorgvuldigheid van het participatieproces belangrijker is dan de snelheid waarmee het proces wordt doorlopen. Er zal een klankbordgroep worden ingesteld die de taak heeft om samen met de gemeente de zorgvuldigheid van het participatieproces te bewaken. Marleen Sanderse, die ook zelf bij de werkbijeenkomst aanwezig was, is blij met de eerste bevindingen: "Het is mooi dat zoveel inwoners actief met de gemeente willen meedenken over dit belangrijke onderwerp."