Afbeelding
Foto:

Start zoektocht naar nieuwe burgemeester

Over welke kwaliteiten moet de nieuwe burgemeester van Gooise Meren beschikken? Moet hij of zij vooral een krachtig en vernieuwende bestuurder zijn of een 'burgervader' die mensen met elkaar kan verbinden? Dergelijke vragen komen aan de orde in een online vragenlijst die u als inwoner tot 4 april kunt invullen.

Een werkgroep van de gemeenteraad betrekt de uitkomsten bij het opstellen van het profiel voor de nieuwe burgemeester. Het profiel wordt voorgelegd aan de raad en die kan er eventueel nog wijzigingen in aanbrengen.

Hoe kunt u meedoen?
Op burgemeester-gooisemeren.nl staan tien stellingen. Per stelling geeft u aan wat u het beste vindt passen bij de nieuwe burgemeester. Tot slot geeft u antwoord op de vraag "Als ik denk aan de nieuwe burgemeester dan zie ik iemand die …..". De vragenlijst is tot 4 april opengesteld. Heeft u geen internet, dan kunt u een papieren vragenlijst invullen in het gemeentehuis in Bussum of in het servicepunt van Naarden of Muiden.

Promotie
Om de vragenlijst onder de aandacht te brengen, bezoeken raadsleden in de komende weken de markten van Bussum (op donderdagen) en van Naarden, centrum Muiden en Muiderberg (op zaterdagen). De komende weken zult u geregeld inwoners op de foto zien met een ambtsketen om. Zij beantwoorden de vraag: "Als ik denk aan de nieuwe burgemeester dan zie ik iemand die …..". De foto's worden verspreid via Facebook en Instagram.

Hoe gaat het daarna verder?
Op basis van het profiel stelt de minister van Binnenlandse Zaken de vacature open. Uit de sollicitanten selecteert de commissaris van de Koning (CdK) een aantal kandidaten. De gemeenteraad laat vervolgens aan de CdK en de minister weten welke kandidaten de raad aanbeveelt, waarna de CdK de minister over de aanbeveling adviseert. De laatste stap is de benoeming van de burgemeester door de Koning. Tot die tijd blijft Albertine van Vliet-Kuiper aan als waarnemend burgemeester.