Burgernet in Gooi en Vechtstreek breidt uit met
Burgernetmail

Burgernet wordt vanaf maandag 14 maart uitgebreid met e-mailberichten, in aanvulling op de spraak- en sms-berichten via de telefoon. Dit geldt voor alle gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek.

Burgernetmails worden verstuurd na een woninginbraak. Als er in een bepaalde buurt wordt ingebroken, ontvangen de Burgernetdeelnemers die daar wonen een e-mail met het verzoek om te reageren als zij informatie hebben over de inbraak. In de mail worden ook tips gegeven hoe een woninginbraak te voorkomen is. In de toekomst kan de Burgernetmail ook worden ingezet voor andere incidenten dan woninginbraak, zoals nu al gebeurt bij de telefonische berichten. Bijvoorbeeld wanneer de politie op zoek is naar een verdachte of naar een vermist persoon.

Samen voor een veilige buurt
De politie verwacht met deze uitbreiding van Burgernet meer informatie te ontvangen, waardoor meer inbraken kunnen worden voorkomen of opgelost. Zo werken we samen aan een veilige woon- en werkomgeving. Eerder werden met deze aanpak al positieve ervaringen opgedaan. Burgernetmail wordt stapsgewijs in het hele land ingevoerd.

Meer informatie
Hoe meer Burgernetdeelnemers, hoe groter de kans op succesvolle acties.
Aanmelden is eenvoudig. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.burgernet.nl.