Zoya en Verka in hun winkel aan de Kapelstraat.
Zoya en Verka in hun winkel aan de Kapelstraat. Foto: Jessica de Jong

Verka en Zoya knippen al 15 jaar in de Kapelstraat

BUSSUM - De tijd is voorbijgevlogen voor Verka en haar dochter Zoya. Het is precies 15 jaar geleden dat moeder Verka, Bulgaars van geboorte, de Turkse kapsalon in de Kapelstraat begon. Eerst samen met een vriend, maar nu alweer 8 jaar samen met haar dochter.

De samenwerking bevalt goed. Knippen, kleuren, permanenten, kinderen, dames en heren: de dames zijn allround. En hoewel de dames Turks van origine zijn, is het klantenbestand dat zeker niet. "Ik denk dat 90 procent van onze klanten niet Turks is. We hebben erg veel vaste klanten. Mensen die hier echt al vijftien jaar binnenlopen, waar we een goede band mee hebben."
Dat de vaste klanten graag bij moeder en dochter worden geknipt blijkt wel uit de vele reacties die ze hebben gekregen. De ballonnen voor de deur en het bordje '15' verbaast ook veel mensen. "Dan zeggen ze: zitten jullie hier al zo lang? We krijgen bedankjes en ook bloemen. Wij vinden dat heel speciaal en willen dan ook al onze klanten bedanken voor het vertrouwen in ons."