Toneelvereniging De Schakel houdt zaterdag weer een rommelmarkt.
Toneelvereniging De Schakel houdt zaterdag weer een rommelmarkt. Foto: Bob Awick

donderdag 10 maart

Bridgen

Bridgen voor beginners en gevorderden onder deskundige begeleiding. Locatie WOC Spieghelwijck, Iepenlaan 354a in Bussum, aanvang 9.30 uur.

Paasgroet

De Protestantse Kerk Naarden organiseert een paasgroetenactie om gevangenen in binnen- en buitenland en mensen en organisaties van de groetenlijst van Amnesty International een hart onder de riem te steken. U kunt vanaf 20.00 uur in de Witte Kerk kaarten beschrijven met een groet, wens of andere bemoediging. De kaarten zijn gratis beschikbaar.

Lezing

Hoe communiceer je met iemand die afasie heeft. Avond voor getroffenen en geïnteresseerden met Tjitske Jansen (logopediste). Aanvang 20.00 uur. Locatie: AC Jan Ligthart, Brinklaan 36a, Bussum. Toegang gratis. Aanmelden via: www.soupurbe.nl.

vrijdag 11 maart

Biljarten

Biljarten voor beginners en gevorderden onder deskundige begeleiding. Locatie WOC Spieghelwijck, Iepenlaan 354a in Bussum, aanvang 10.00 uur.

Nacht van Naarden

Diverse musea en andere culturele instellingen zijn open van 19.30 - 23.00 uur. Toegang is gratis

Infoavond

Inwoners van Gooise Meren kunnen kennismaken met een nieuw initiatief: het C'est la Vie-Huis. Rust voor ongeneeslijk zieken en hun naasten is het doel. Er worden hiervoor nog vrijwilligers gezocht bijvoorbeeld om te helpen met de verzorging van de gasten, boodschappen te doen of de tuin te onderhouden. Een opleiding kan geboden worden. Inloop vanaf 15.30 uur in Het Trefpunt, H.A Lorentzweg 59, 1402 CC Bussum.

Theesessie

Welkom bij een aangename theesessie met een praatje, een spelletje en een gezellig glaasje wijn. Locatie: WOC Spieghelwijck aan de Iepenlaan 354a in Bussum, aanvang 14.00 uur.

Duitsland-Lezing

Hoewel we al eeuwenlang intensieve contacten met onze oosterburen hebben, weten wij over het algemeen maar weinig van hun geschiedenis, behalve de Tweede Wereldoorlog. Boekhandel Los wil in het kader van de komende Boekenweek dat als thema Duitsland heeft, daar iets aan doen door middel van een interactieve Duitsland-lezing. Tijd: vrijdag 11 maart 19.00-21.00. Reserveren op info@boekhandellos.nl.

zaterdag 12 maart

Rommelmarkt

Toneelvereniging De Schakel houdt weer haar rommelmarkt. De rommelmarkt wordt gehouden in het clubgebouw aan de Huizerweg 58E en duurt van 9.30 tot 14.00 uur.

Repair Café

Repair Café in het Denksportcentrum Bussum, Nieuwe Englaan 6. Tijd: 10.00 tot 13.00 uur. Bezoekers zijn welkom om samen met de reparateurs kleine defecten te repareren aan kledingstukken, huisraad en huishoudelijke apparaten. Fietsen en kleine elektronica zijn daarnaast ook welkom. Entree is zoals altijd gratis.

Bustocht Gooise Meren

Gegidste bustocht langs historische plekken van Bussum, Naarden, Muiderberg en Muiden met wandelingen door de Vesting Naarden en Muiden en een koffiestop. Duur: drie uur. Bijdrage 5 euro. Opgeven bustochtgooisemeren@tussenvechteneem.nl. Aanvang 13.30 uur. Vertrek vanaf sportcentrum De Zandzee.

Dansvoorstelling

Onder begeleiding van Danstheater VOS uit Amsterdam gaan bewoners van Vivium Godelinde en kinderen van de Bussumse Montessorischool aan de slag met de choreografie 'Ontmoetingen'. Dido Mirck en Daniëlle Noordermeer, dansdocenten en danseressen van Danstheater VOS, nodigen kinderen en senioren uit om elkaar te ontmoeten in de belevingswereld van de ander. Aanvang 14.30 uur.

zondag 13 maart

Ontbijt in de kerk

In de wijkgemeente Sion vindt een ontbijt plaats voor iedereen van 18-50 jaar die elkaar wil ontmoeten rondom geloof en zingeving. Aansluitend op het ontbijt is er om 8.55 uur een dienst. Voor de kinderen wordt apart gezorgd.

Optreden van The Guitar Connection

The Guitar Connection, bestaande uit Daniël Antonie en Ger Oosterhaven, verzorgt een optreden in Vivium De Zandzee aan de Iepenlaan. Zij spelen werken van o.a. De Falla, Granados en Rossini. De kosten voor dit optreden bedragen 3 euro. Aanvang 14.30 uur.

maandag 14 maart

Yoga

Yoga geeft veerkracht en nieuwe energie. Ontdek het bij WOC Spieghelwijck aan de Iepenlaan 354a in Bussum, aanvang 10.15 uur.

Margiet Brandsma

Margriet Brandsma werkte 20 jaar voor het NOS-journaal, o.a. als politiek en algemeen verslaggever en ook als correspondent in Berlijn. Nu heeft ze een eigen bedrijf voor tekst- en videoproducties en richt ze zich meer op het schrijven van boeken. Zij publiceerde: 'Waar is de muur? Verhalen over Berlijn' (2006) en de biografie 'Het mirakel Merkel' (2012). Locatie: bibliotheek Bussum. Tijd: 20.00 uur, kosten 12,50 euro.

dinsdag 15 maart

Lezing

Lezing met beelden door de heer Wim Dooge over Georges Rouault, een bijzondere Franse schilder uit de eerste helft van de vorige eeuw. Locatie: De Antonius Hof, Bussum. Aanvang: 14.30 uur. Toegang gratis.

woensdag 16 maart

Causerie Matthäus

Rob Nepveu houdt een causerie met toelichting van muzikale fragmenten in Wijkontmoetingscentrum Bellefleur. Het gaat om Bachs Matthäus Passion. De lezing begint om 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur. Kosten 3 euro.

Theemiddag

Theemiddag om 14.00 uur bij WOC Spieghelwijck, Iepenlaan 354a in Bussum waarbij men met elkaar kan kaarten, puzzelen en een glaasje drinken.

Schakeldiner

Een driegangendiner in De Schakel voor € 7,50, inclusief een drankje en koffie of thee toe. Ontvangst vanaf 16.45 uur, aanvang diner 17.15 uur.

donderdag 17 maart

Docu-avond: In Transition 2.0

Documentaire over het Transition Network. Boordevol inspiratie en creativiteit. Aanvang 20.00 uur. Locatie: AC Jan Ligthart, Brinklaan 36a, Bussum Toegang gratis. Aanmelden via: www.soupurbe.nl.